avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dreptul la intimitate in spatiu public
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dreptul la intimitate in spatiu public

Buna seara. Am avut o altercatie neviolenta cu receptionera de la hotel pe fulul in care am cerut sa mi se emita factura (o factura pt tot, cazare si masa). Acum sunt hartuit si amenintat de directorul hotelului cu trimiterea filmarilor cu discutia, sunt acuzat ca am instigat la evaziue fiscala, cum ca TVA-urile sunt diferite pt tipurile de serviciu, si ca va contacta firma la care sunt angajat daca nu imi retrag evaluarea negativa data hotelului. Habar nu am de TVA, eu locuiesc de 20 de ani in afara tarii...pt mine, o singura factura facea doar mai usor decontul, adica doar o hartie in loc de doua, atat. As dori sa stiu daca avea voie sa ma filmeze? Eram in afara orelor de munca, dar este vorba de imagine mea. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:16, 6 Iulie 2023
Codul Penal
Violarea vieţii private

Art. 226. -
(1) Atingerea adusă vieţii private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuinţă sau încăpere ori dependinţă ţinând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.

(2) Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fără drept, a sunetelor, convorbirilor ori a imaginilor prevăzute în alin. (1), către o altă persoană sau către public, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Buna ziua. Multumesc mult pt raspuns. Deci nu avea voie sa ma filmeze si sa inregistreze conversatia, cu atat mai mult sa o transmita altor persoane, correct?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Ce scrie @ ynocenta nu are legatura cu situatia dvs, bineinteles ca avea voie sa va filmeze si sa intregistreze, ce ziceti dvs s-a intamplat la receptie , nu pe strada, nu in camere. Filmarile le dezvaluie nu unuia de pe strada, ci se trimit la institutii, le politie, atunci cand e cazul, cand sunt insotite de o plangere, ca mijloc de proba.
Nu aveti de ce sa va retrageti recenzia negativa daca a fost sincera.
Ultima modificare: Joi, 6 Iulie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cost cazare 4 stele-venit de natura salariala bllonddy bllonddy Buna ziua, Am si eu o speta pt care v-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns: Eu-angajat al unui SRL. SRL ma trimite cu ordin de deplasare pt o noapte in alt ... (vezi toată discuția)
Drepturile si obligatiile jandarmilor Am fost la meciul de fotbal steaua - dinamo. vis-a-vis de hotelul marriot este un fast food si am zis ca sa intru si sa manac ceva (ajunsesem mai devreme) si ... (vezi toată discuția)
Tva extracomunitar stegeran stegeran Buna ziua. Am o problema si cautand pe forum nu m-am lamurit. Firma din Romania platitoare de TVA realizeaza un prototip pentru un produs pentru un client din ... (vezi toată discuția)