avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara! Sunt însărcinată și am anunțat la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara! Sunt însărcinată și am anunțat la locul de ...

Bună seara! Sunt însărcinată și am anunțat la locul de munca unde am cerut scurtarea timpului de lucru cu 1/4, eu in contract am trecut programul cu lucru inegal de ore, eu as vrea de luni până vineri la 6 ore, ei îmi spun că trebuie să lucrez și 4 zile de weekend fiindcă am in contract că sunt plătită cu 3% spor pe weekend, este corect sa lucrez și în weekend? Am vreo posibilitate de a refuza muncă de 6 ore 4 zile weekend ul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:09, 7 Iulie 2023
Nu sunteti obligata .. sporul se acorda numai in situatia in care munciti in week-end plus ca trebuie sa va acorde in alte zile repausul saptamanal... spuneti-le ca daca nu inteleg, o sa va adresati ITM-ului.

Problema e că eu lucram 12 ore pe zi 2 la muncă și două acasă și prindeam și weekend ul și de asta au zis că și la 6 ore tot trebuie sa lucrez weekend ul și îmi iau apoi liber in alte zile
Cornel Vasile a scris:

Nu sunteti obligata .. sporul se acorda numai in situatia in care munciti in week-end plus ca trebuie sa va acorde in alte zile repausul saptamanal... spuneti-le ca daca nu inteleg, o sa va adresati ITM-ului.

In aceste conditii, fie trebuie sa se modifice durata c.i.m. 6 ore/zi , luni-vineri , fie sa ramana 6 ore/zi, inegal.
Nu are cum sa se modifice de la 8 ore, lucrez șase dar mă pontez 8 fiind însărcinată.
Se modifica la 6 ore durata timpului de munca..doar salariul ramane neschimbat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echivalarea orelor de munca madaluca madaluca Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie cum pot face echivalarea orelor de munca ( la 8ore /5 zile pe saptamana) tinand cont ca momentan lucrez 6 ore pe zi ... (vezi toată discuția)
Program de lucru, 4 echipe, 3 schimburi Smok333 Smok333 Buna ziua si salutare la toata lumea, ma numesc Andrei si sunt nou pe acest forum! Am si eu o nelamurire cu programul de lucru si poate ma lamureste si pe ... (vezi toată discuția)
Liber pentru week-end lucrat Mickaelx Mickaelx Buna ziua, Am si eu nevoie de o lamurire pe care seful meu nu mi-o poate da si tututor ni se pare tare ciudat cum face programul. O sa detaliez putin ... (vezi toată discuția)