Bună seara! Sunt însărcinată și am anunțat la locul de munca unde am cerut scurtarea timpului de lucru cu 1/4, eu in contract am trecut programul cu lucru inegal de ore, eu as vrea de luni până vineri la 6 ore, ei îmi spun că trebuie să lucrez și 4 zile de weekend fiindcă am in contract că sunt plătită cu 3% spor pe weekend, este corect sa lucrez și în weekend? Am vreo posibilitate de a refuza muncă de 6 ore 4 zile weekend ul?
Nu sunteti obligata .. sporul se acorda numai in situatia in care munciti in week-end plus ca trebuie sa va acorde in alte zile repausul saptamanal... spuneti-le ca daca nu inteleg, o sa va adresati ITM-ului.
Problema e că eu lucram 12 ore pe zi 2 la muncă și două acasă și prindeam și weekend ul și de asta au zis că și la 6 ore tot trebuie sa lucrez weekend ul și îmi iau apoi liber in alte zile Cornel Vasile a scris:
Nu sunteti obligata .. sporul se acorda numai in situatia in care munciti in week-end plus ca trebuie sa va acorde in alte zile repausul saptamanal... spuneti-le ca daca nu inteleg, o sa va adresati ITM-ului.