avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire casa asigurata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire casa asigurata

Buna ziua,
Am, sau am avut o casa din lemn asigurata la o firma renumita de asigurari , bunurile din casa au fost asigurate separat deci doua contracte. Deoarece nu am precedente cu firma de asigurari nu stiu la ce sa ma astept, pagubele sunt totale casa fiind din lemn.
Pentru casa sa facut evaluarea la data incheieri asigurarii dar pentru bunuri nu sa facut aceasta evaluare fiind atasata o lista cu bunurile si pretul acestora intocmita de mine.Pentru a evita neplacerile altor persoane asigurate cu firmele de asigurari doresc cateva recomandari.
La data incidentului nu ma aflam in tara, reprezentanti fimei de asigurare,pompieri,politia si criminalisti au facut cercetarile la fata locului incheind procese verbale. Ce sa fac?...in afara de declaratiile date.

Multumesc,
carrymiti
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 12:15, 7 Februarie 2010
Pentru casa (dauna totala) veti solicta/primi suma asigurata din polita iar pentru bunurile distruse, despagubiri la valoarea declarata in anexa-inventar, care presupune valoarea de piata a acestora valoare agreata de asigurator prin semnatura la incheierea politei de bunuri(continut).Daca exista fransize , acestea se vor retine din despagubire, deasemenea bunurile ce au putut fi recuperate.Surprize ati putea avea numai daca declaratia/cererea de asigurare, va avea date neconforme cu realitatea(ex.: lipsa paratraznet;instalatie electrica improvizata, instalatie de incalzire diferita de cea declarata,etc.)
Cand poate fi curatat locul incendiului de resturile ramase? Am acordul verbal de la politie si pompieri ca cercetarile au fost incheiate.
Daca inspectorul asiguratorului a facut inspectia de daune incheind raportul semnat si de proprietar, avand in anexa si inventarul distrugerilor +fotografiile de la fata locului si daca presupuneti ca rapoartele oficiale privind cauza incendiului va satisfac, puteti deja degaja locul si nu strica sa obtineti si confirmarea de la asigurator(sa nu fi omis vreun amanunt care va avantajeaza).Documentele de la autoritati, trebuie sa le solicitati cat mai urgent, pentru a le depune la dosarul de dauna.
Rapoartele sunt favorabile sper ca va plati asiguratorul in termenul legal.
Multumesc.
Buna seara,
Dosarul meu de dauna este la departamentul antifrauda al companiei de asigurari, este un curs normal ? la ce sa ma mai astept !?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Calculul despagubirii pentru asigurarea facultativa a locuintei vux vux Buna ziua, Detin o asigurare facultativa a locuintei, suma asigurata fiind 20.000 euro. Recent in apartamentul respectiv s-a produs un incediu, risc ... (vezi toată discuția)
Documentele necesare pentru dosar in vederea incasarii daunelor in caz de incendiu mihai_db_ga mihai_db_ga buna ziua, as dori sa stiu ce documente trebuie depuse la dosar pentru incasrea politei de asigurare in caz de incendiu care a afectat toate bunurile ... (vezi toată discuția)