avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua , am 13 ani vechime ,sunt bugetara dar ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua , am 13 ani vechime ,sunt bugetara dar recent am constatat ...

Buna ziua , am 13 ani vechime ,sunt bugetara dar recent am constatat ca sunt platita inca la gradatia 2 ca spor de vechime desi de 2 ani jumate( de prin 2020) ma incadrez la gradatia 3. Pot fi obligati angajatorii ,unde lucrez de 5 ani, sa-mi plateasca retroactiv sporul de vechime corespunzator ultimilor 2 ani jumate, care nu a fost platit corect? Cum pot sa-i oblig sa plateasca sau ce trebuie sa fac ca sa-i trag la raspundere ? Mi s-a zis ca nu se poate si ca abia daca o sa-mi plateasca de acum inainte , si ca trebuia sa spun eu , cand am implinit 10 ani vechime. Eu la angajare am dus copii dupa carte munca( o parte din ani e lucrata intre 1990-1995 cand era carte de munca, alta parte dupa 2010 ) , hartii doveditoare cu vechimea de la fostele locuri de munca anterioare , dar ei zic ca nu stiu unde sunt aceste hartii(?!). Eu credeam ca se calculeaza automat , ca programul pe calculator avertizeaza automat , sau cei de la birouri salarizare stiu cand se trece la alta gradatie , in nici un caz ca trebuie sa am eu grija de asta si sa verific personal , pana acum la celelalte joburi nu am avut aceasta grija...Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 7 Iulie 2023
Liflor, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:55, 1 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gradația obținută se acordă cu începere de la data de întâi a lunii următoare celei în care s-au împlinit condițiile de acordare.

Astfel, era obligatia lor sa faca calculul si sa va acorde gradatia respectiva..daca nu vor sa solutioneze amiabil, adresati-va instantei de judecata cat mai repede posibil.
Multumesc mult pentru raspuns! Dar, intreb din nou, am dreptul de a primi si banii retroactiv , corespunzator ultimilor doi ani jumate( adica din 2020 pana azi ) cand nu am fost platita la gradatia 3, desi aveam dreptul? Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, aveti dreptul de a primi banii retroactiv.
Multumesc mult!
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iulie 2023
Liflor, utilizator
Buna ziua,

revin cu nelamuriri legate de acest subiect. Am primit decizia de trecere la gradatia 3 si marirea de salar aferenta dar doar incepand cu luna iulie, 2023. Inca nu am semnat-o, pentru ca nu-mi place formularea si pentru ca nu e cu data adevarata a trecerii la gradatia 3, adica cu anul 2020,cand am implinit 10 ani de vechime. Este formulata in felul urmator:" incepand cu 1 iulie 2023 , se "reincadreaza " corespunzator transei de vechime in munca ...".

Dar eu nu am intrerupt serviciul ca sa fiu din nou " reincadrata". Este corect asa? Si nu ar trebui scris ca din 2020 au am trecut la aceasta vechime ? Ar trebui sa semnez deciazia sub aceasta formulare? Cica eu figurez in calculatorul lor doar cu vechimea din institutia lor , adica 5 ani jumate, vechimea dinainte de 7 ani jumate, nu e trecuta . Scrie ca decizia se poate contesta la tribunal in termen de 30 de zile. Sa o contest sau e corecta asa si sa o las asa ? Eu cred ca nu e corecta si ca daca o semnez nu mai am nici o sansa sa primesc banii din urma.

In plus nici gand de banii dati retroactiv, au spus ca inca nu stiu cum sa faca asta dpdv legal , sub ce forma.

va multumesc,
O zi buna!

Alte discuții în legătură

Acordare gradatie vechime conf 330/2009 corinaolaneanu corinaolaneanu Am o colega care imi aduce saptamina asta adeverinta de la Itm din care reiese ca a lucrat anterior angajarii in unitate o perioada de 6 luni. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Acordarea urm nivel gradatia functionar public hajnyci hajnyci Buna ziua! In cazul in care un funct. publ. a ajuns la urmatorul nivel de gradatie, acesta se va adauga la salariu din oficiu sau pe baza de cerere? Va rog sa ... (vezi toată discuția)
Acordare transa vechime dylan dylan Am o colega care mi-a adus saptamina asta adeverinta de la o alta societate din care reiese ca a lucrat in anii 1998, 1990, o perioada de 6 luni. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)