avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Impreuna cu fostul meu logodnic, am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Impreuna cu fostul meu logodnic, am cumparat ( pe ...

Buna ziua. Impreuna cu fostul meu logodnic, am cumparat ( pe numele amandurora), un teren in rate, de la o agenție imobiliară., și o garsoniera ( pe care am plătit o integral și contractul de vânzare cumpărare este pe numele amândurora) Am plătit împreuna un sfert din suma cerută de către agenție ,pt teren, ratele se plăteau din contul fostului partener), după care ne am despărțit.Acum dupa 8 ani mi a răspuns in sfârșit la telefon și a acceptat sa mi faca procura pe garsoniera, cedandu mi partea lui, cu cu condiția sa i dau 2000€. Eu am contactat primăria orașului unde este situat terenul, și am cerut o copie la extrasul de carte funciară, extras care este pe numele altcuiva. Acum eu cred ca el a vândut acel teren. Întrebarea mea este , se putea vinde terenul fără semnătura mea?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Putea sa vândă doar cota lui, fără semnatura dvs.
Chiar dacă exista o clauza pe contract care zice ca dacă nu se plătește rata timp de 3 luni consecutiv practic pierzi tot?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apare vreo sarcina la Cartea funciara? Pe extras
E scris NU SUNT
Atunci, da, a putut sa își vândă cota.

Alte discuții în legătură

E obligatoriu sa intabulez sotul ca sa vand garsoniera cumparata fara el in 2004? Alo2016 Alo2016 Buna ziua. Am cumparat o garsoniera in 2004. Am inscris-o la fisc si am platit toate impozitele la zi. Am uitat s-o intabulez. Sotul era plecat din tara ... (vezi toată discuția)
Demersuri cumparare garsoniera fara agentie fara teapa? ovidiu_stan ovidiu_stan Buna ziua, Doresc sa achizitionez o garsionera direct de la cumparator, luni vom face precontractul la notar, si imi este frica de viciile ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar se pune pe nume sau pe imobil? IonicaTudor IonicaTudor Buna ziua, Am o garsoniera mostenita de la tatal meu decedat martie 2018. Am obtinut certificat de mostenitor si extras de carte funciara(19 iunie). Am ... (vezi toată discuția)