Buna ziua!Sunt însărcinată cu bebe Nr.3.In prezent primesc indemnizație creștere copil.Bebe nr.2 in data de 19.08.2023 împlinește doi ani iar eu trebuie sa nasc la sfârșitul lunii octombrie.Ma interesează dacă mai primesc indemnizația de creștere copil pentru bebe nr.3 în condițiile în care eu nu am lucrat niciodată?Am terminat facultatea,am intrat în somaj apoi după 3 luni am născut pe bebe nr.1.Inainte că bebe nr.1 sa împlinească vârstă de 2 ani am rămas însărcinată cu bebe Nr.2.Am depus cerere de reluare a șomajului apoi la doua luni de la terminarea acestuia am născut pe bebe Nr 2.Sunt interesata daca acum mai primesc indemnizație de creste copil pentru bebe nr.3 în condițiile în care eu voi naște la 2 luni diferența după terminarea indemnizației bebe nr.2 sau va trebui să mă angajez?
Primiti indemnizația de creștere copil pentru bebe nr.3 în condițiile în care nu ati lucrat vreodata.
Cele 12 luni eligibile pot fi constituite integral și din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situații:
..... g) au beneficiat de concediu și indemnizație lunară pentru creșterea copilului;
.....
( art.2 alin.5 din OUG nr. 111 din 8 decembrie 2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor)