avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... În realitate, chiar pot să blochez (banez) ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

În realitate, chiar pot să blochez (banez) utilizatorii site-ului meu ?

Salutare!

Știu ca întrebarea pare ciudată, dar am curiozitatea asta. Pot să blochez (banez) utilizatorii site-ului meu fără a risca vreun pic să mă dea în judecată ?

De exemplu, în site-ul meu există câteva funcții care pot fi abuzate cumva. Ca să dau un exemplu, utilizatorii care încarcă în contul lor un anumit tip de fișiere au vizibilitate mai mare în site. Acele fișiere încărcate nu pot fi verificate decât manual. Ori, numărul de utilizatori fiind mult prea mare, lucrul ăsta nu se poate verifica. Totuși, utilizatorii încarcă acel fișier cu date derizorii, care nu au legătură cu funcția site-ului. Și fac asta ca să obțină acea vizibilitate extra în site.

Dacă este clar ce am spus mai sus, mai departe aș vrea să menționez că în politica site-ului există o mențiune referitoare la acest tip de abuz.

Prin urmare, intenționez să banez utilizatorii care încalcă regula. Pentru că, fără doar și poate, acei utilizatori folosesc funcția în mod abuziv, ca să aibă o vizibilitate extra în site (lucru care îi aduce, într-un fel sau altul, avantaje financiare).

Deci, repet întrebarea:

Este site-ul meu. Pot bana utilizatorii în condițiile în care se încalcă politica site-ului ? Dacă răspunsul este "da, poți să-i banezi, pentru că e site-ul tău și politica site-ului tău", aș vrea să știu mai departe care-s limitele. De exemplu,, dacă n-aș avea ce face, aș putea să-i banez pe toți care îi cheam Ion și e totul ok pentru că e site-ul meu ?

Era super dacă aș primi răspunsuri de la cunoscători...
Ultima modificare: Duminică, 9 Iulie 2023
Andrei_1989, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 12:42, 12 Iulie 2023
Limitele sunt alea puse la "intrare", adica în regulament pe care il aveti expus pe site si cu care userul bifeaza ca e de acord.
Ultima modificare: Luni, 10 Iulie 2023
gi-jane2, moderator
Accesarea site-ului si a functiilor e gratuita? Puteti bloca pe oricine.
E contra cost? Verificati si revizuiti, dupa caz, termenii contractuali. Apoi informati userii, etc, etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descarcare filme de pe site-uri de tip rapidshare, fileserve, etc. MirelaVV MirelaVV Buna seara, Imi cer scuze daca va deranjez, dar as avea si eu nevoie de un raspuns cat mai avizat in legatura cu legalitatea descarcarii de filme( carti, ... (vezi toată discuția)
Se considera piraterie daca orchestrez melodii cunoscute si le vand? laumuzical laumuzical Daca vreau sa fac orchestratii la anumite melodii cunoscute, si apoi sa le vand, doar pentru interpretare personala (de ex. karaoke), este ilegal, este ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor - publicare articole pe site de cãtre utilizatori alexandrugabi alexandrugabi Buna seara, Sunt in dilema, iar sfatul dumneavoastra m-ar ajuta foarte mult. Dezvolt un site web care in timp a crescut, este practic o comunitate de ... (vezi toată discuția)