avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Se considera piraterie daca orchestrez melodii ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Se considera piraterie daca orchestrez melodii cunoscute si le vand?

Daca vreau sa fac orchestratii la anumite melodii cunoscute, si apoi sa le vand, doar pentru interpretare personala (de ex. karaoke), este ilegal, este considerata piraterie?
:-/
Cel mai recent răspuns: Talk Partners , Consilier juridic 23:59, 6 Iulie 2010
Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, vezi art. 13, 14.
Daca prin piraterie doriti sa spuneti incalcarea drepturilor de autor, atunci, da, este piraterie.
Ceea ce faceti dvs se cheama realizarea unei opere derivate (art.16 din Legea 8/1996), care ramane in continuare in dreptul patrimonial exclusiv al autorului de a autoriza sau de a interzice.
Conform art.140 din Legea 8 constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 luna sau 2 ani sau cu amenda realizarea de opere derivate fara autorizarea sau consimtamantul titularului drepturilor recunoscute de prezenta lege.
Buna ziua

Am si eu o intrebare .Doresc sa imi fac un site similar urmatoarelor exemple. Ca exemplu am gasit ...... .Pe aceste site-uri se incarca fisiere de catre unii useri care incalca drepturile de autor.Vroiam sa va intreb daca prin termenii si conditiile afisate de ..... respectiv .... se disculpa de orice ilegalitate care o face acel user in momentul in care incarca si distribuie un fisier care incalca drepturile de autor

Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 27 Iunie 2010
neverfame, utilizator
E discutabil. In principiu nu. Site-ul nu are voie sa puna la dispozitie materiale ilegale si e obligat sa le elimine daca totusi exista.

Alte discuții în legătură

Descarcare filme de pe site-uri de tip rapidshare, fileserve, etc. MirelaVV MirelaVV Buna seara, Imi cer scuze daca va deranjez, dar as avea si eu nevoie de un raspuns cat mai avizat in legatura cu legalitatea descarcarii de filme( carti, ... (vezi toată discuția)
Sunt legale site-urile de torrente? Robert Marian Robert Marian Sunt legale site-urile de torrente din moment ce sunt doar niste intermediare? Nu au postate efectiv materiale? Sunt aspecte legate de dreptul de autor, dar ... (vezi toată discuția)
Reglementãri pentru realizarea unui site de muzicã Florynel_Bfi Florynel_Bfi Buna ziua stimata echipa! Am o intrebare la dvs ...asi vrea sa imi fac un site de muzica ,asi vrea sa stiu daca incalc vro lege daca fac sit de muzica?Pot pati ... (vezi toată discuția)