Daca vreau sa fac orchestratii la anumite melodii cunoscute, si apoi sa le vand, doar pentru interpretare personala (de ex. karaoke), este ilegal, este considerata piraterie?
:-/
Ceea ce faceti dvs se cheama realizarea unei opere derivate (art.16 din Legea 8/1996), care ramane in continuare in dreptul patrimonial exclusiv al autorului de a autoriza sau de a interzice.
Conform art.140 din Legea 8 constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 luna sau 2 ani sau cu amenda realizarea de opere derivate fara autorizarea sau consimtamantul titularului drepturilor recunoscute de prezenta lege.
Am si eu o intrebare .Doresc sa imi fac un site similar urmatoarelor exemple. Ca exemplu am gasit ...... .Pe aceste site-uri se incarca fisiere de catre unii useri care incalca drepturile de autor.Vroiam sa va intreb daca prin termenii si conditiile afisate de ..... respectiv .... se disculpa de orice ilegalitate care o face acel user in momentul in care incarca si distribuie un fisier care incalca drepturile de autor