avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Se considera piraterie daca orchestrez melodii ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Se considera piraterie daca orchestrez melodii cunoscute si le vand?

Daca vreau sa fac orchestratii la anumite melodii cunoscute, si apoi sa le vand, doar pentru interpretare personala (de ex. karaoke), este ilegal, este considerata piraterie?
:-/
Cel mai recent răspuns: Talk Partners , Consilier juridic 23:59, 6 Iulie 2010
Indiferent de ce termene si conditii puneti dvs tot sunteti raspunzator pt pirateria care se practica pe site :). In alte tari astfel de argumente au fost respinse de instante fara exceptie.
am inteles,va multumesc pentru raspunsuri .as mai avea o intrebare cum va explicati ca .... functioneaza de 4 ani fara probleme ? tinand cont ca incalca toate legile unii useri, eu totusi cred ca sunt absolviti de practicile user ilor prin termenii si conditiile care sunt publicate pe site...

multumesc
Ultima modificare: Duminică, 27 Iunie 2010
neverfame, utilizator
Situl respectiv profita de faptul ca institutii ca ORDA sau Politia nu-si fac treaba. Asta nu inseamna ca ceea ce fac cei de acolo e legal sau ca vor scapa mereu de raspundere. raspunsul pe care l-ati primit aici se refera la problemele de legalitate existente. Din pacate in Romania zilelor noastre daca faci ceva ilegal nu inseamna ca automat ai probleme cu legea.
Ultima modificare: Duminică, 27 Iunie 2010
Dinu Turcanu, Consilier juridic
am inteles,multumesc pentru raspuns
Din fericire nici ORDA si nici Politia nu pot sa ia atitudine, daca nu sunt solicitati de proprietarii drepturilor de autor! Raspunzatori de ceea ce se intampla cu materialele sub copyright sunt detinatorii acelor drepturi, nimeni nu isi poate asuma aceasta responsabilitate, ei trebuie sa monitorizeze in permanenta piata si sa faca sesizari sau notificari si in ultima instanta plangeri la politie.

@neverfame - atata timp cat nimeni din cei prejudiciati de catre site-ul cu pricina nu ridica probleme, atunci userii si administratorul sunt "negustori cinstiti".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descarcare filme de pe site-uri de tip rapidshare, fileserve, etc. MirelaVV MirelaVV Buna seara, Imi cer scuze daca va deranjez, dar as avea si eu nevoie de un raspuns cat mai avizat in legatura cu legalitatea descarcarii de filme( carti, ... (vezi toată discuția)
Sunt legale site-urile de torrente? Robert Marian Robert Marian Sunt legale site-urile de torrente din moment ce sunt doar niste intermediare? Nu au postate efectiv materiale? Sunt aspecte legate de dreptul de autor, dar ... (vezi toată discuția)
Reglementãri pentru realizarea unui site de muzicã Florynel_Bfi Florynel_Bfi Buna ziua stimata echipa! Am o intrebare la dvs ...asi vrea sa imi fac un site de muzica ,asi vrea sa stiu daca incalc vro lege daca fac sit de muzica?Pot pati ... (vezi toată discuția)