avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Problema cu dezvoltatorul imobiliar
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Problema cu dezvoltatorul imobiliar

Buna ziua,
Locuiesc intr-un imobil cu 9 apartamente achizitionat in urma cu 2 ani.
La momentul achizitiei acesta nu era bransat la reteaua de apa potabila si la canalizare. deoarece era localizat in camp fara utilitati in vecinatate.
Apa potabila este furnizata printr-un foraj, iar apa uzata se coleteaza intr-o fosa.

In acest imobil am vecini care la achizitionare nu au fost informati despre situatia cu apa potabila si canalizarea. De asemenea fosa este construita in mod ilicit de catre dezvoltator ( nu este una achizitionata de la o firma autorizata), neexitand niciun document, autorizatie pentru fosa, aceasta nu poate fi nici declarata la primarie.

Intre timp au inceput sa apara utilitati in imobilului, costul bransarii este astromonic, am putea forta dezvoltatorul sa faca bransarea pe cheltuiala proprie sau suntem deja pagubiti?

Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 11:01, 14 Iulie 2023
Pentru raspuns este necesar sa analizati atent contractul de vanzare cumparare bun imobil-,daca dezvoltatorul si-a asumat responsabilitatea sa asigure bransament la utilitati
este precizat in promisiune, in contract este omis.
in acest caz veti face bransamentele pe cheltuiala dvs. nu cred ca e vorba de o omisiune.
daca ati fi insistat ca sa se preia cerintele din antecontract in contract, v-ati fi lovit probabil de un refuz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezvoltator racordare energie electrică imobil credit ipotecar Ion Oana M. Ion Oana M. Bună ziua. Suntem în proces de achiziție a unui imobil (casă și curte). A fost achitat avansul, urmând ca restul sumei să fie plătit prin credit ... (vezi toată discuția)
Probleme act vanzare-cumparare - clauze imposibil de realizat vlad8822 vlad8822 Buna ziua Am cumparat o mansarda intr-o vila formata din D+p+et 1+M. Mansarda nu era compartimentata si nici bransata la utilitati cu exceptia faptului ca ... (vezi toată discuția)
Am achiziționat un apartament de la un proprietar, care la rândul ... tenegabi tenegabi Am achiziționat un apartament de la un proprietar, care la rândul lui a achiziționat de la dezvoltator, blocul este nou. De când s-a încălzit vremea sunt ... (vezi toată discuția)