avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Metoda sau In ce condiții _ cel mai simplu, cel mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Metoda sau In ce condiții _ cel mai simplu, cel mai ieftin as ...

Metoda sau In ce condiții _ cel mai simplu, cel mai ieftin as putea lăsa un imobil DOAR unuia dintre copiii mei ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:57, 11 Iulie 2023
Prin vanzare, fiul sa cumpere cu bani imobilul, celelalte variante pot fi atacate ce ceilalti fii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Toate variantele sunt discutabile ,nu exista 100% siguranță.Orice contract poate fi atacat cu mai multe sau mai puține șanse.O vânzare cumpărare cu clauza întreținere și uzufruct viager.Si ieftin și sigur și repede nu prea exista în viata..
Are dreptate Dl avocat, ieftinul și sigurul nu merg de mână.
Nu există act sigur care să nu poată fi atacat în instanță de celălalt copil care este mostenitor rezervatar, și culmea, să mai fie și ieftin.

Totuși, dacă vreți câta siguranță, dar fără a fi ieftin, faceți copilului căruia doriți să-i rămână moștenirea, un contract de întreține, pentru ca în schimbul întreținerii să-i rămână mostenirea.
Ultima modificare: Marți, 11 Iulie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie cu sarcini Lori47 Lori47 Este posibil ca in cazul unui contract de donatie pentru un imobil sa se prevada 2 sarcini: 1. Intretinerea donatorului; 2. In cazul in care donatarul ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere și constituire uzufruct viager ContSters457659 ContSters457659 Transmit fiului meu din actuala căsătorie, nuda propietate asupra imobilului proprietatea mea , în schimbul asumării obligației de a ne intretine pe mine ... (vezi toată discuția)
Buna ziua .am doi copii şi doresc să fac testament la notar ... fdanila fdanila Buna ziua .Am doi copii şi doresc să fac testament la notar privind bunurile mele mobile şi imobile în totalitate numai pentru unul singur dintre copii. ... (vezi toată discuția)