avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin anulat
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin anulat

Buletin anulat.

Buna ziua,
Locuiesc in Anglia, iar ca act de identitate am cartea de identitate cu domiciliul la adresa parintilor mei.

Am in plan o calatorie in Romania, curand.
Am aflat ieri ca parintii au declarat la evidenta populatiei ca eu nu mai locuiesc la adresa, fapt ce a tras de la sine anularea cartii de identitate.

In teorie, eu nu stiu asta pentru ca parintii au tinut acest lucru secret iar instiintarea a fost trimisa la adresa de domiciliu unde, practic, nu locuiesc.

Ce s-ar intampla daca as merge cu buletinul anulat in tara, si as rezolva treaba cu actul de identitate acolo?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 16:20, 11 Iulie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Cititi cu atentie instiintarea, vi s-a anulat doar mentiunea privind domiciliul sau si cartea de identitate?
Pentru ca anularea cartii de identitate presupune o procedura speciala si se face de catre instanta de judecata.
Ultima modificare: Marți, 11 Iulie 2023
elenazan, utilizator
Buna ziua.
Nu stiu exact cum s-a anulat. Singura hartie pe care am primit-o este o invitatie cu urmatorul text: "In considerarea art. 62 din Normele Metodologice de aplicare unitara a dispozitiilor legale privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate, ale cetatenilor romani, precum si pentru stabilirea formei si continutului actelor de identiate ale dovezii de resedinta si ale cartii de imobil, aprobate prin H.G. nr 295/2021, va facem cunoscut ca, din verificarile efectuate prin intermediul Sectiei 1 Politie Iasi nu ati fost identificat la adresa de domiciliu inscrisa in cartea de identitate, fapt pentru care a invitam sa va prezentati la serviciul de evidenta in termen de 5 zile de la data primirii."

Cand am sunat la evidenta populatiei, acestia au confirmat ca actul este anulat. Posibil sa fie doar mentiunea privind domiciliul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Anularea mențiunii de domiciliu conform art. de lege indicat implică automat și anularea actului de identitate. La intrarea în țară acesta va fi reținut, deoarece este nul.
Cel mai bine ar fi sa mergeti la misiunea diplomatica cea mai apropiata de dvs., sa le comunicati ca aveti actul de identitate anulat și să întrebați cum trebuie procedat pentru a ajunge in mod legal in țară.
Ultima modificare: Marți, 11 Iulie 2023
georgiana.td, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot obține buletin prin consulat dacă nu am niciun act de identitate valabil? GabLuta GabLuta Locuiesc in Irlanda si mi-am pierdut certificatul de naștere. De curând am aplicat pentru un certificat duplicat prin consulatul din Dublin, si-l voi avea la ... (vezi toată discuția)
Evidenta persoanelor ovicosma ovicosma Am urmatoarea problema, poate gasesc la voi o solutie. Am o nepoata de 14 ani, care locuieste cu parintii (sora si cumnatul meu) in KUWAIT. Acum 1 saptamana ... (vezi toată discuția)
Cum pot depune acte reinnoire c.i. fara proprietar prezent fizic? mlcmlc mlcmlc Salutare, C.I.-ul imi expira in curand iar domiciliul este intr-un imobil al carui proprietar este parintele meu. Pentru reinnoirea cartii de identitate ... (vezi toată discuția)