avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... vreau să plătesc amenda primita
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

vreau să plătesc amenda primita

Am primit înștiințare de amendă că am circulat pe teritoriul Ungariei cu vignetă necorespunzătoare tipului de autovehicul. am achiziționat vigneta in benzinărie Mol din țară, în baza talonului, eu am verificat numele și numărul mașinii fără să știu că ar trebui să știu categoria D1 sau D1M. Înștiințarea este de la o firmă recuperatoare cu niște sume... adică amenda este 160 lei și taxe până la 690 lei...
Am circulat in luna ianuarie și am primit înștiințarea in 28 iunie. Cum pot achita doar amenda?
Cel mai recent răspuns: R 79 , utilizator 15:26, 11 Octombrie 2023
Sincer, nu sunteti singura persoana in situatia respectiva, se pare ca statul maghiar a preferat aceasta metoda de a recupera astfel de amenzi. Deocamdata nu am auzit pe nimeni sa se fi laudat pe aici ca a reusit, doar ca se vor "razboi" cu acea companie de recuperare, in instanta.Deocamdata nu exista vesti, doar acest comunicat, ce inseamna ca trebuie cascati bine ochii :

"Procedurile de penalizare pentru autovehiculele de origine străină

Societatea Națională de Taxare Rutieră S.A. va colecta penalitățile stabilite pentru autovehiculele de origine străină, care circulă în rețeaua de șosele cu taxă, fără vinietă, sau cu vinietă necorespunzătoare, cu ajutorul unor birouri partenere, din străinătate. În lipsa unei convenții, încheiate cu statul în cauză, Societatea Națională de Taxare Rutieră S.A. nu are acces la acele evidențe, cu ajutorul cărora ar putea identifica proprietarii, ori exploatatorii vehiculelor în cauză, în baza numerelor de înmatriculare. Din această cauză, Societatea Națională de Taxare Rutieră S.A. solicită serviciile unor societăți comerciale, care dispun de acces direct sau indirect la evidențele statului în cauză. Societatea Națională de Taxare Rutieră S.A. este în relații contractuale, la momentul actual, cu 3 birouri, prin intermediul acestora are posibilitatea de a desfășura proceduri de penalizare în cazul a 22 de țări."
[ link extern ] /

S-ar parea ca nu aveti alta solutie !
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iulie 2023
latka, utilizator
Puteti platii amenda direct la compania care administreaza drumurile din ungaria. intrati pe site-ul lor, www.toll-charge.hu/en iar la sectiunea contact gasiti • e-mail: ugyfel@nemzetiutdij.hu.
Lew scrieti um email in engleza, le spuneti cine sunteti, numarul masinii si ce sa intimplat.
Va vor trimite un numar de cont si suma de plata, mult mai mica decit la Inkasso. Le platiti, apoi le cereti confirmarea de primire. Oricum, suma pe care Unguri o cer este de 1/3 din cit pretinde Inkasso.
Dupa care, in situatia in care mai treceti prin Ungaria sa aveti la dvs extrasul de cont cu suma platita in Forinti si confirmarea de la ei.
Alte probleme nu veti mai avea
Bună ziua,am primit în urma amenzi plătite sprataxă de ja cei de la Uai Oradea,ce mă sfătuiți.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2023
R 79, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am primit o notificare de plata de la uai inkasso ... Zero1 Zero1 Bună ziua! Am primit o notificare de plata de la UAI inkasso s.r.l.cu motivul ca o mașină înmatriculată pe numele meu ar fi circulat în Ungaria fără ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor! vin aici cu o intrebare legata de durata valabilitatii ... Alexandru CA Alexandru CA Buna ziua tuturor! Vin aici cu o intrebare legata de durata valabilitatii e-vignietei din Ungaria. Zilele trecute, am primit o notificare de plata de la UAI ... (vezi toată discuția)
Buna. am primit de la inkasso instiintare de plata pentru lipsa ... Ovidiu7010 Ovidiu7010 Buna. Am primit de la Inkasso instiintare de plata pentru lipsa vinieta pentru Ungaria in octombrie 2023, cand am tranzitat-o din Slovacia spre Romania. Eu am ... (vezi toată discuția)