avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... E posibil declaratie acceptare mostenire dupa 4 ani de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

E posibil declaratie acceptare mostenire dupa 4 ani de la decesul tatalui ...

Sotul la sora-mea (sora are 74 ani, cu dementa vasculara si alte boli) a murit in Iulie 2019, el a fost singurul proprietar pe casa si terenuri, mostenitori sunt sora-mea si 2 copii, din care baiatul de 48 ani, locuieste cu sora, angajat ca asistent personal, iar fata locuieste in Anglia cu familia ei, niciunul dintre ei nu a depus acte pt acceptarea mostenirii in termen de 1 an. Din "surse" am aflat ca nepotul care locuieste cu sora-mea ( nu are loc de munca din 2018, bea zilnic, traieste din pensia si ajutorul de handicap a lui sora-mea, plus banii 150-200 lire pe care ii trimite nepoata lunar pe cardul la sora-mea, card la care nepotul are acces) s-a laudat pe la "prietenii de pahar" ca o sa faca succesiunea si o exclude pe nepoata (nu o anunta si declara ca e singurul mostenitor dupa moartea mamei lui) de la succesiune. Exista vreo sansa ca nepoata sa depuna dupa 4 ani acceptarea succesiuni, sau o alta modalitate ca succesiunea sa nu poata fi facuta fara prezenta nepoatei??? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Solutii pentru a nu fi exclusa de la succesiune rareori rareori Sotul la sora-mea (sora are dementa vasculara, 4 AVC si multe alte boli) a murit in Iulie 2019, mostenitori sunt sora-mea si 2 copii, din care baiatul de 47 ... (vezi toată discuția)
In testament scrie că mătușa văduva fara descendenții cu ... Magie1 Magie1 In testament scrie că mătușa văduva fara descendenții cu părinții predecedați ptr cazul încetării mele în viața dispune,las strănepoților mei ... (vezi toată discuția)
Drept optiune succesorala aariam_a aariam_a Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu o opinie. In urma cu un an o matusa a mea a decedat, iar in urma decesului normal la masa succesora era un frate a ... (vezi toată discuția)