avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Solutii pentru a nu fi exclusa de la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Solutii pentru a nu fi exclusa de la succesiune

Sotul la sora-mea (sora are dementa vasculara, 4 AVC si multe alte boli) a murit in Iulie 2019, mostenitori sunt sora-mea si 2 copii, din care baiatul de 47 ani, locuieste cu sora, iar fata locuieste in afara tarii, niciunul dintre ei nu a depus acte pt acceptarea mostenirii. Din "surse" am aflat ca nepotul care locuieste cu sora-mea si bea zilnic, nu are loc de munca din 2018, traieste din pensia si ajutorul de handicap a lui sora-mea, plus banii 100-200 lire pe care ii trimite nepoata lunar pe cardul la sora-mea, card la care nepotul are acces, s-a laudat pe la prieteni ca o sa faca succesiunea si o exclude pe nepoata (nu o anunta) de la succesiune. Exista vreo sansa ca nepoata sa depuna dupa 4 ani acceptarea succesiuni, sau o alta modalitate ca succesiunea sa nu poata fi facuta fara prezenta nepoatei??? Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 27 Iulie 2023
rareori, utilizator
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 06:19, 28 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate, stați liniștit/ă..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E posibil declaratie acceptare mostenire dupa 4 ani de la decesul tatalui ... rareori rareori Sotul la sora-mea (sora are 74 ani, cu dementa vasculara si alte boli) a murit in Iulie 2019, el a fost singurul proprietar pe casa si terenuri, mostenitori ... (vezi toată discuția)
Drepturi sporite pt cei ce locuesc cu parintii? lenuta_t lenuta_t Buna ziua! Sora mea sta cu tata care de curand a fost diagnosticat cu dementa vasculara. Boala incepe sa-si arate fata si e mai greu acum. Mama a murit cand ... (vezi toată discuția)
Mama ar vrea să excludă de la moștenire copiii fratelui decedat pentru că nu se interesează deloc de ea. cum poate face asta? nicole.a nicole.a Buna seara ! Sunt din Constanta. Am fost 4 frati la parinti, dintre care mai traim doar doi. Unul dintre fratii decedati are 2 copii,celalalt nu a avut nici ... (vezi toată discuția)