avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi sporite pt cei ce locuesc cu parintii?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi sporite pt cei ce locuesc cu parintii?

Buna ziua!
Sora mea sta cu tata care de curand a fost diagnosticat cu dementa vasculara. Boala incepe sa-si arate fata si e mai greu acum. Mama a murit cand eram copii si nu pot spune ca m-am inteles bine vreodată cu sora.
Ea e si o fire foarte vulcanica si pana de curand ma tot suna sa vin sa am grija de el ca pe ea nu o intereseaza. Atunci cand merg la tata ma cert tot timpul cu ea. Desi se asigura de curatenie si mancare cu tata se poarta urat si nu vrea sa inteleaga simptomele bolii. Desi atat eu cat si sotul suntem asistenti si am lucrat efectiv cu pacienti cu dementa ea nu vrea sa avem noi grija de el. Sa-l luam la noi nu avem cum pentru ca noi locuim într-o garsiniera iar ea spune ca nu se muta sa stam noi cu el.
De curand a schimbat placa.
Apartamentul tatei in care locuestea ea cu familia (sotul si fiul), dar si tata e cam 40.000€. Mi-a spus ca poate sa-mi 10000€ si eu sa renunt la restul meu de mostenire cand nu va mai fi tata, ca oricum ea are mai multe drepturi ca sta cu el. Spune ca ma da in judecata daca nu accept. Intrebarea mea este daca intradevar ea are mai multe drepturi in fata legii? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: lenuta_t , utilizator 19:01, 19 Martie 2017
Nu are mai multe drepturi si nici nu aveti cum sa renuntati la mostenire acum in schimbul banilor.
V-ar da in judecata degeaba.
De ce nu pot oricum renunta la mostenire acum?
Pt ca tatal nu a murit inca, adica nu aveti la ce renunta. Nu sunteti in situatia de a renunta pt ca nu exista o mostenire deschisa, ea se deschide prin moartea celui de a carui mostenire vorbim.

Acum puteti dezbate succesiunea dupa mama, ii puteti da surorii ce mosteniti de la mama, daca aveti ce si daca vreti.
Ultima modificare: Duminică, 19 Martie 2017
gi-jane2, moderator
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire 1uly 1uly Buna ziua. Va rog sa ma indrumati intr-o chestiune.Tatal meu impreuna cu sora lui sunt mostenitori ai unui imobil.Desi au trecut multi ani de cand au murit ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mostenire ContSters410607 ContSters410607 Buna ziua. A murit tatal meu. A lasat un apartament in care locuiesc mama si sora mea si un loc de veci. V-as ruga sa-mi spuneti: 1) putem face eu si sora mea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! socrul meu, detinator al unui certificat de mostenitor ... monica61 monica61 Buna ziua! Socrulmeu, detinator al unui certificat de mostenitor pentru casa si teren, a murit, lasand in urma o sotie si patru copii. Vor sa faca succesiunea ... (vezi toată discuția)