avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua.
Va rog sa ma indrumati intr-o chestiune.Tatal meu impreuna cu sora lui sunt mostenitori ai unui imobil.Desi au trecut multi ani de cand au murit parintii lor,ei nu au facut succesiunea dupa acestia.De curand a decedat sora tatei care nu a fost casatorita si nici nu are copii.Tatal meu spune ca lui ii revine toata mostenirea surorii lui si ar dori sa renunte la ea ca sa o pot accepta eu.Credeti ca se poate acest lucru?Mentionez ca am avut o sora care a decedat si care are o fata....mama este moarta de cativa ani...va rog daca se poate sa-mi explicati care ar fi procedura in acest caz...Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:18, 24 Februarie 2011
tata nu mai e in termenul in care poate renunta la mostenire, dat fiind faptul ca bunicii au murit de cativa ani. apoi, chiar daca ar fi putut sa renunte, mosteneati dvs impreuna cu nepoata dvs.
sa dezbata succesiunea dupa parinti si sa va vanda apoi imobilul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiuni Rorra Rorra Buna seara.Tatal meu care in urma cu aproape un an a murit a mostenit impreuna cu sora lui averea parintilor adica o casa si in jur de 9 hectare de pamint ... (vezi toată discuția)
Deschiderea succesiunii valy 84 valy 84 Buna ziua as dori sa primesc si eu o informatie cu privirea la intervalul de timp in care se poate deschide o succesiune. Bunica mea a murit in anul 2001. ... (vezi toată discuția)
Taxa succesiune RodicaVranciuc RodicaVranciuc Buna ziua! In urma decesului bunicului, trebuie deschisa succesiunea. Dansul a avut trei copii, printre care si tatal meu, care insa este mort de aproape 20 ... (vezi toată discuția)