poate ma puteti ajuta si pe mine cu niste raspunsuri..
in aprilie trebuie sa nasc insa prietenul meu este plecat din tara si nu se poate intoarce decat in mai sau iunie..
cum se face cu declararea copilului la spital si la primarie?
pot sa il recunosc eu si cand vine el sa schimb certificatul de nastere?
si daca nu suntem casatoriti cum se face?
va multumesc
Nasterea se inregistreaza prin intocmirea actului de nastere in registrul de nasteri pe baza caruia se elibereaza certificatul de nastere.Inregistrarea nasterii se face pe baza unei declaratii verbale date in fata ofiterului de stare civila in a carei raza teritoriala s-a produs nasterea,in termen de 15 zile,de catre parinti.
trebuie prezentate urmatoarele acte:
-certificatul medical constatator al nasterii
-certificatul de nastere si actul de identitate al mamei
-certificatul de casatorie al parintilor,daca acestia sunt casatoriti.
In cazul in care mama este necasatorita si tatal nu face o recunoastere de paternitate,copilul se va inregistra cu numele mamei,Insa ulterior prietenul dvs poate face o recunoastere de paternitate printr-o declaratie.
Aveti posibilitatea recunoasterii paternitatii, judiciara la sosirea in tara sau informati-va la primarie care sunt conditiile de admitere pe cale administrativa.Depinde si in ce tara este(Uniunea Europeana sau stat tert).
in cazul in care presupusul tata tagaduie p[aternitatea, trbuie sa faceti o actiune in instanta situatie in care va recomand sa angajati un avocat. Singura este greu.
Nume nou nascut
Roxinela
Buna ziua, am o nelamurire : Eu sunt divortata si am un prieten(tatal copilului)... . As dori sa stiu daca tatal il recunoaste (e trecut la numele tatalui) , ... (vezi toată discuția)