avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, Sunt insarcinata in 26 de saptamani, iar ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, Sunt insarcinata in 26 de saptamani, iar CIM este ...

Buna ziua,
Concediu prenatal/postnatal
Sunt insarcinata in 26 de saptamani, iar CIM este pe perioada determinata pana in 20 septembrie.
Stiu ca dupa incheierea CIM, CM va fi preluat de catre Casa de Asigurari de Sanatate.
Cum ati procedat in aceasta situatie?
Ma puteti ajuta cu cateva detalii?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 14 Iulie 2023
G@briela86, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:39, 14 Iulie 2023
Buna ziua,
Aveti minim un an de activitate pentru a beneficia de concediul pentru crestere copil, cei 2 ani...?

O varianta ar fi ca la incetarea contractului sa depuneti actele pentru somaj ( daca va incadrati) si tot acolo ( la AJOFM) o sa depuneti si concediile medicale pentru maternitate si vor fi platite de dumnealor.

Cealalata varianta este sa depuneti actele, concediile medicale, direct la Casa de sanatate si le vor plati dumnealor...

La incetarea contractului o sa fiti in Concediu maternal?
Care este data prezumata a nasterii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație creștere copil Anamaria16 Anamaria16 Bună ziua. Ma aflu în situația în care CM al meu încetează în 31.03.2020,iar eu trebuie să nasc aproximativ în 19.04.2020. În cazul în care nu voi ... (vezi toată discuția)
Gravida fara concediu de maternitate beredenisa beredenisa Buna ziua sunt gravida si sunt salariata dar imi expira contractul de munca. Doresc sa ma angajez la o firma sa am continuitate urmez ca in septembrie sa nasc ... (vezi toată discuția)
Unde se depune certificatul de concediu de maternitate atunci cand firma se inchide? teu teu Buna ziua! Sunt insarcinata in 20 saptamani si sunt in concediu de risc maternal (fiind o sarcina cu probleme).Firma la care lucrez inchide incepand cu data de ... (vezi toată discuția)