Bună ziua.
La noi la bloc avem o dilema.
Un vecin, vrea să se facă pod la bloc.
E un bloc construit in anii '70 și până acum nu s-a pus în discuție de la construcția lui deci de a i se adaugă și pod.
Acest vecin are deasupra apartamentului sau stand la etajul 4, neizolat deloc, eu îi sunt unul dintre vecinii de la etajele superioare.
Din cauza lui nu am putut nici noi face izolația pentru tot apartamentul la vremea respectivă el menționând că nu dispune de bani.
Trebuia să izolam sufrageria însă trebuia să intrăm cu un metru peste apartament la el că altfel nu se putea face izolația corecta.
Acum, acest vecin FARA A CERE NICI O APROBARE SI PARERE A TUTUROR VECINILOR nu doar din scara ci și din bloc, vrea musai pod la bloc.
Bineînțeles că este ilegal ce vrea el să facă, iar eu aici caut păreri avizate doar de la specialiști referitor la ce am putea face noi că și vecini in caz că ar demara el ceva fara a avea acordul nostru.
Vă mulțumesc pentru orice răspuns.
asociatia sa ia atitudine, in calitate de administrator al spatiilor comune: vecinul nu poate avea acces pe acoperis de capul lui. accesul in spatiile tehnice (acoperisul e unul din ele) se face doar de catre personal specializat in lucrarile ce se executa, insotit de reprezentantul asociatiei. daca nu se executa nici o lucrare, spatiul trebuie sa fie inchis.
Este vorba despre parte comuna imobil de locuit in comun
Legiuitorul a dispus ca responsabilitatea administrarii si asigurarii starii tehnice a partii comune de condominiu in sarcina exclusiva a asociatiei de proprietari
Hotararea executarii de modificari/interventii la partea comuna de instalatii si de contructii din imobil de locuit in comun se dispun numai prin votul participantilor la adunarea generala
Interventiile la partea comuna de constructii condominii se realizeaza prin persoane juridice autorizate care la final elibereaza documente justificative si garantie
Ca persoana fizica vecinul nu poate singur sa demareze interventia pe care o doreste
Primariile nu elibereaza autorizatie de constructie la parte comuna condominiu la locatari
Pod la mansarda
Bogdan_Escu
Buna ziua,
Am cumparat recent un apartament situat la mansarda unui bloc, (p+6+m) dintr-un cartier rezidential nou.
Deasupra palierului de mansarde (14 la ... (vezi toată discuția)
Acoperis bloc
Todea Marcel
Eu locuiesc la etajul 4 si am probleme cu izolatia blocului dupa zilele ploioase ce tocmai au trecut.
Dupa cate stiu eu ,fiecare proprietar de pe scara e ... (vezi toată discuția)