avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am si eu o intrebare. Situatia este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am si eu o intrebare. Situatia este urmatoarea: - ...

Buna ziua, am si eu o intrebare. Situatia este urmatoarea:
- Ambii soti au decedat si nu au avut copii. Fiecare a avut o sora.
- El a avut ca mostenire de la parinti niste pamant, pentru acesta fusese facuta succesiune impreuna cu sora lui.
- La dezbaterea succesorala dupa el si sotia lui, intra si acest pamant mostenit de el (adica sora sotiei lui are drept la el), sau acesta este mostenit doar de sora lui?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: cymsf , utilizator 18:02, 14 Iulie 2023
Bineînțeles că este inclus.
În masa succesorala dupa soț va fi și cota parte dobândită prin moștenire de la părinți.
Multumesc pentru raspuns.
Doresc sa subliniez ca ambii soti sunt decedati, dezbaterea se va face doar intre surorile celor doi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. nu a avut copii ... Lylyca Lylyca Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. Nu a avut copii iar sotia lui a decedat in 2020. In aceasta situatie cine mosteneste bunurile dobandite de ... (vezi toată discuția)
Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)
Succesiune florinnicolaescu florinnicolaescu Buna seara Am urmatoarea situatie: sora casatorita- decedata fara copii sotul supravietuitor are copii din prima casatorie sotul are casa - 50% din ... (vezi toată discuția)