avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua,am avut un incident luna trecută la un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua,am avut un incident luna trecută la un apartament ...

Buna ziua,am avut un incident luna trecută la un apartament situat la etajul unu. Scurgerea de la bucătărie s-a înfundat cel mai posibil între mine și vecina de la parter și a refulat apa din chiuveta la mine,inundandu-ma și fiind afectată mobila inferioara. Din câte știu eu,scurgerea este parte comuna și tine de seama asociației sa o desfunde periodic. Am discutat cu d-na administrator și mi-a spus că nu e nici vina mea,nici a asociației. Acum vreau sa vă rog să-mi spuneți dacă este vreo lege și exact articolul unde se specifica, că scurgerea este parte comuna și orice incident produs este responsabilitatea asociației sa suporte pagulebe. De asemenea as vrea un sfat cum sa gestionez acest incident,deoarece d na administrator este foarte dificila și nu reușim să ajungem la un numitor comun. Va mulțumesc și vă doresc o zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 01:45, 25 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exact așa am procedat și eu, apartamentul era la parter, și nu-l locuim mai mult de 2-3 luni pe an. Acum vecinii de sus sunt supărați că le refulează lor, când se înfundă scurgerea; sunt oameni din zona aceea cu drobul de sare..., știți povestea.

ibn a scris:

Pentru viitor, puteti aduce un instalator sa va monteze un robinet intre sifonul chiuvetei si coloana, pe care sa-l lasati inchis pe perioada lipsei din locuinta. Eu asa am facut la un apartament in care nu locuiesc tot timpul si e foarte bine. Am scapat de grija.

Doamna administrator are in mare parte dreptate.

Nu e nici vina ei nici a asociatiei si poate sa va ajute aducand un instalator care sa desfunde si sa ii dea factura pe care apoi sa o distribuie spre plata tuturor celor care beneficiaza de acea coloana.
Nu am auzit sa se desfunde ceva periodic daca nu e infundat.

Tot ce puteti face e sa asigurati periodic ca scurgerea se face rapid si ca metode de intretinere puteti folosi apa cat mai fierbinte in mod regulat. Cum observati ca se scurge mai greu e clar ca poate fi o problema.
Degeaba va montati un robinet pe canalizare pe care sa il inchhideti cand plecati ca se poate intampla cand sunteti acasa si dormiti.
Chiar si asa se muta un etaj mai sus refularea si va inunda pe deasupa nu prin chiuveta.


Ultima modificare: Joi, 20 Iulie 2023
w_v_w_v, utilizator
Buna ziua,
Din toate răspunsurile,să înțeleg că asociația nu este responsabila de pagubele din apartamentul meu? Mulțumesc frumos
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exact.
Ca sa va fie mai usor sa intelegeti incercati invers. Presupuneti ca dv sunteti asociatia si sa ne spuneti cum ati fi facut pentru a anticipa si a preveni infundarea tevii de catre locatarii.
Poate ati infundat-o chiar dv fara sa stiti in timp .
Noi am avut acum 8 ani la o coloana si unde exista spatiu comercial fara consumator pe acea coloana apoi etaj 1 2 si 3.
S-a infundat la subsol sub etaj 1 pana in coloana principala.
Cel de la etaj 1 era suparat pe ceilalti locatari . A ramas uimit cand i-am spus ca unii nu locuiesc acolo si ceilalti sunt plecatii (in concediu) de vreo 3luni.
La vreo 3 luni dupa ce i-am sugerat sa ce sa evite (ulei, zat de cafea) a bagat iar sarpele sa verifice si a scos iar diverse resturi de grasimi.
S-a enervat si s-a luat la certa cu sotia apoi mi-a spus ca : sotia lui spala grasimea cu apa rece ca asa stie ea ca se spala mai bine.
I-a facut instructajul si ia- adus la cunostinta ca din cauza ei trebuie sa platesca desfundarea tevii constant.
De atunci nu mai arunca zat de cafea si uleiul si spala doar cu apa cat mai fierbinte si arunca saptamanal o oala de apa fiarta ca nu e sigur ca nevasta-sa s-a dezobisnuit. Si in plus spune ca mai lasa din cand in cand si apa calda sa curga 5cel putin 5 minute .
Ultima modificare: Marți, 25 Iulie 2023
w_v_w_v, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scurgerea infundata ContSters233635 ContSters233635 ASOCIATIA are drept sa puna sigiliu la apometre sa le citeasca,dau indexsul la ASOCIATIE dar am avut o problema in casa mi sa infundat scurgerea la bucatarie ... (vezi toată discuția)
Reparatii coloana de apa dianacicero dianacicero Buna ziua, Am urmatoarea situatie: vecina de dedesubt vrea sa schimbe coloana de apa verticala, deci cea comuna, la nivelul apartamentului ei si pretinde ca ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartamente nana234 nana234 am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)