avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce pasi sunt de urmat pentru a inchide definitiv un ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce pasi sunt de urmat pentru a inchide definitiv un s.r.l.?

Ce pasi sunt de urmat pentru a inchide definitiv un s.r.l. ?
Ultima modificare: Luni, 17 Iulie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 13:35, 18 Iulie 2023
Documentele necesare pentru înregistrarea menţiunilor privind radierea urmare dizolvării voluntare şi lichidării SNC, SCS, SRL, SA, SCA (art. 227 alin. (1), lit. b), d) și art. 228 din Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare) şi GIE cu numire de lichidator (art. 184 alin.(1) lit. b), d) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările și completările ulterioare)
[ link extern ]
Dacă sunteți asociat unic se poate rezolva relativ ușor, dar dacă sunt mai mulți asociați trebuie să vă puneți de acord. Firma are datorii la fisc sau la alți creditori ?
Multumesc pentru raspuns. Da, sunt asociat unic. Firma nu are datorii de niciun fel si nimanui.
În acest caz, se efectuează simultan dizolvarea și lichidarea societății, fără numire de lichidator, iar patrimoniul societății vă va reveni integral, în calitate de asociat unic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o firma care nu a mai avut activitate din 2015. Dovis Dovis Buna seara, Am o firma care nu a mai avut activitate din 2015. In 2017 am suspendat-o pana in decembrie 2020. Acum ce trebuie sa fac ca sa o inchid? Am auzit ... (vezi toată discuția)
Dizolvare-lichidare firma riodan riodan buna! am un s.r.l . a carui perioada de suspendare exipra la finele acestei luni....as dori sa dizolv firma ,care sunt pasii care trebuiesc urmati si cam care ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma DEEAPAN DEEAPAN Buna ziua! as dori sa ma informati cum pot sa radiez o firma cu o vechime de peste 10 ani ?, firma are un imprumut la banca dar care il pot achita inainte de ... (vezi toată discuția)