avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am cetatenie germana si am lucrat 13 ani in Romania. ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am cetatenie germana si am lucrat 13 ani in Romania. Nu mai detin ...

Am cetatenie germana si am lucrat 13 ani in Romania. Nu mai detin cetatenie romana.
In 2026 ies la pensie in Germania. As dori sa stiu daca am un drept la o pensie pentru anii lucrati in Romania. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:23, 18 Iulie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, aveți dreptul la pensie în România pentru anii lucrați aici.
Ca să primiți pensie de la statul român, aveți nevoie de un stagiu minim de cotizare de minim 15 ani. Dumneavoastră aveți numai 13 ani.

Deci aveți dreptul, doar că nu îndepliniți condițiile legale de minim 15 ani stagiu de cotizare.
Ultima modificare: Marți, 18 Iulie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce stagiu de cotizare trebuie , pentru femeile cu copii, ca sa ... Em77 Em77 Ce stagiu de cotizare trebuie , pentru femeile cu copii, ca sa poată ieși mai devreme la pensie? (vezi toată discuția)
Deschidere dosar pensie limita de varsta Veronica Radu Veronica Radu Buna ziua Doresc sa trec in pensie dar nu am reusit sa ma lamuresc , am fost la Casa de pensii cluj dar la ghiseu nu am rusit sa inteleg mare lucru, ma ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca cetatean strain - plata taxe AncaPlatschek AncaPlatschek Buna ziua, Avem un angajat strain (din Germania). Dansul a inceput activitatea la inceputul anului 2013 la noi in societate. Domnul doreste sa incetam CIM ... (vezi toată discuția)