avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract de munca cetatean strain - plata taxe
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract de munca cetatean strain - plata taxe

Buna ziua,

Avem un angajat strain (din Germania). Dansul a inceput activitatea la inceputul anului 2013 la noi in societate. Domnul doreste sa incetam CIM prin acordul partilor, si ne intreaba, cum ar putea sa recupereze taxele platite (contributiile din salariu). I-am spus ca, in momentul in care va iesi la pensie, va trebui sa solicite si de la statul Roman pentru perioada lucrata, pensie. Exista cumva un stagiu minim de cotizare pentru straini? Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:29, 23 Aprilie 2014
Nu exista asa ceva in legislatia noastra.
Legea nr.263/2010 prevede ca, stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atat pentru femei, cat si pentru barbati.
Deci, in momentul in care va iesi la pensie (in Germania) pentru perioada lucrata in Romania (1 an si 4 luni) nu va putea primi nimic?
Perioadele în care s-a lucrat legal în cele două state sunt recunoscute reciproc de acestea în vederea acordării drepturilor de pensie. Germania va valorifica la pensie și perioada lucrată în România. Repet, este vorba despre perioade, nu despre contribuția de asigurări sociale sau ”la pensii”, cum i se mai spune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere grupa a ii-a ca vechime in alte state anncapopescu anncapopescu Buna ziua, Va scriu in legatura cu o situatie a tatalui meu. A lucrat in Romania si Italia, dupa cum urmeaza: Romania: - 26 ani contribuiti - 5 ani de ... (vezi toată discuția)
Legislatie - pensie minima Mia_Zaher Mia_Zaher pentru a lua o pensie minima de cati ani de munca ai nevoie in italia? (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala ispa ispa Buna seara si Hristos a Inviat, e vorba de sotul meu, si avem cateva intrebari la care am aprecia raspunsurile dvs. Gen: M Data nasterii: 06.12.1952 ... (vezi toată discuția)