avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! Care este valoare indemnizatiei de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! Care este valoare indemnizatiei de creștere copil ...

Bună ziua!
Care este valoare indemnizatiei de creștere copil cu handicap accentuat? Copilul are peste 3 ani (3ani și 3 luni).
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:10, 18 Iulie 2023
uantumul indemnizației lunare este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului.

Cuantumul minim al indemnizației lunare nu poate fi mai mic decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință, iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăși valoarea de 8.500 lei.
După ce a împlinit copilul 3 ani eu am primit indemnizația mult micsorata( minimul pe economie). Agenția de Plati București spune ca aceasta este cuantumul indemnizatiei după ce copilul împlinește 3 ani. Adică de la 3 la 7 ani indiferent ce încadrare în grad de handicap are.
Știți cumva legea care spune liceul acesta? Și în alta parte unde sa ma adresez inafara de Agenția de Plati pentru ca acolo am fost.
Mulțumesc!
OUG 111/2010
art. 31
(1) Pentru copilul cu dizabilitate care a împlinit vârsta de 3 ani, oricare dintre părinții firești sau persoanele prevăzute la art. 8 alin. (2) beneficiază de un concediu pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 7 ani, după cum urmează:
a) în continuarea concediului prevăzut la art. 2 alin. (1);
b) oricând până la împlinirea de către copil a vârstei de 7 ani, pentru persoanele care au beneficiat de concediul pentru creșterea copilului în baza actelor normative care au reglementat acest drept la data nașterii copilului;
c) oricând, începând cu împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, pentru persoanele care nu se încadrează în condițiile prevăzute la lit. a) și b), dar care în ultimele 12 luni înainte de solicitarea acestui concediu au realizat venituri supuse impozitului sau au realizat perioade asimilate definite la art. 2 alin. (1), (5) și (6).
(2) Pe perioada concediului prevăzut la alin. (1) se acordă o indemnizație lunară egală cu cuantumul minim al indemnizației stabilit la art. 2 alin. (2).
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luna tatalui Ceoaca Ceoaca Bună ziua, cu cat timp inainte trebuie sa depuna tatal dosarul, pentru a beneficia de luna tatalui? Tatal depune dosarul in acelasi loc unde depune si mama ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie copil cu handicap IuliaPaul IuliaPaul Buna ziua, Care este formula de calcul a indemnizatiei dupa data de 1 iulie la persoanele care se afla in CIC cu handicap de la 3-7 ani. Va multumesc!! (vezi toată discuția)
Concediul de crestere copil cu handicap de la 5-7ani se pot obtine venituri fara a fi suspendata indemnizatia? morty morty Buna ziua, Pe 28iunie 2016 am suspendat contractul de la firma si am intrat in crestere copil cu handicap de la 5-7 ani.Doresc sa va intreb care este ... (vezi toată discuția)