avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara, viitoare mea sotie este gravida cu un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara, viitoare mea sotie este gravida cu un fost partener ...

Bună seara, viitoare mea sotie este gravida cu un fost partener care a avut o relație conjugală de aproximativ 5 luni timp în care a rămas gravidă iar fost partener cât și familia lui ia tot cerut să avorteze fapt pentru care ea a ales sa se despartă de el, este gravida in luna a 7 a iar luna viitoare urmează să ne cununăm pentru a putea recunoaște copilul eu. Problema fiind că tatăl biologic acum vrea să își recunoască copilul. Ce se întâmplă dacă copilul va fi trecut pe numele meu ? Există posibilitatea să mă șteargă pe mine de pe certificatul de naștere și să fie el trecut că tată? Vă rog frumos daca se pot da niste răspunsuri decente,fara jigniri sau alte vorbe urate. Vă mulțumesc pentru amabilitatea!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:03, 19 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate, chiar de veti fi trecut tata, biologicul poate tagadui paternitatea in instanta si va deven tata cu toate drepturile si ( teoretic), obligatiile unui tata.
Mai grav e ca poate face asta oricand ca nu exista termen de prescriptie pt el.
Poate aveti noroc sa fie doar vorbe.
Ca sa fiti dvs tatal, ca sa fiti sigur ca ramaneti, ar trebui sa adoptați copilului. Asta ar inseamna sa va casatoriti dupa ce naste. Problema e ca dureaza.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iulie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului cand mama e casatorita cu altcineva sandru23 sandru23 buna ziua, sunt casatorita ,dar nu mai locuiesc cu sotul ne am despartit dar nu legal,locuiesc cu alt barbat cu care am un copil nou nascut .tatal natural al ... (vezi toată discuția)
Însărcinată, căsătorită, probleme cu tatăl biologic al copilului. este posibil ca în viitor să fie trecut în certificatul de naștere? Dodo222 Dodo222 Va rog frumos sa ma ajutati! Am avut o relatie cu un individ anul acesta,din aceasta relatie a rezultat un copil nenascut inca(urmeaza sa se nasca la finalul ... (vezi toată discuția)