avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Pensie întreținere copil majorDacă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Pensie întreținere copil majorDacă copilul major aflat în continuarea studiilor ...

Bună ziua. Dacă copilul major aflat în continuarea studiilor la facultate își cheamă părintele în judecată ptr. plata pensiei de întreținere, și acesta nu se prezintă la judecătorie, ce se întâmplă?
Dar dacă se prezintă și i se va comunica hotărârea de plată dar el tot nu va plăti, cum se va proceda >n continuare?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:54, 19 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, daca paratul nu se prezinta la judecata si cererea este intemeiata, se va admite. Daca actiunea se admite si paratul nu plateste, se poate formula plangere penala pentru abandon de familie dupa 3 luni de neplata.
Mulțumesc frumos
Nu este obligatorie prezenta, ci doar citarea corecta la adresa de domiciliu a părintelui.
Dacă se prezintă sau nu, dacă formulează sau nu aparari, e treaba pârâtului și alegerea acestuia.
Dacă va exista o hotărâre definitiva de obligarea la plata căreia nu I se da curs se poate face fie plângere penala, fie pune în executare silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere major Mihaela Hornea Mihaela Hornea Tatal plateste pensie de intretinere fiicei din prima casatorie in baza sentintei judecatoresti.Fiica se inscrie la facultate, insa nu se tine de scoala si ... (vezi toată discuția)
Acordare pensie intretinere dupa varsta de 18 ani nicolauviorel nicolauviorel Buna seara.La multi ani! Avand in vedere practica neunitara a instantelor de judecata/tutela in privinta solutionarii actiunilor prin care se solicita ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere neplatita budiulmariabeatrice budiulmariabeatrice Buna seara ! Dupa divortul de acum 10 ani cei doi copii ai nostri ,acum minorul in varsta de 17 ani respectiv studentul de 20 ani , au ramas in custodia ... (vezi toată discuția)