avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale licitatie publica deschisa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

licitatie publica deschisa

dragi colegi,
iata care este problema mea: societatea a participat la o licitatie publica deschisa cu strigare in scopul inchirierii unui nr de spatii comerciale, a cumparat caietul de sarcini a platit taxe pentru participare , garantie de participare....dar am pierdut licitatia, nu ne-am retras, ci am pierdut pentru ca suma la care s-a ajuns ne depasea si a licitat alta societate mai mult si a castigat.
acum noi am platit 6000 ron.pt acesta licitatie.care este procedura de recuperare a banilor ???
fac o adresa catre cei care au organizat licitatia(in speta fiind vorba de administratia pietelor)>????
pe ce reglementari legislative ma bazez????
un model de cerere???
nuam mai facut asa ceva.
ma poate ajuta cineva????????
Cel mai recent răspuns: flocaviviana , utilizator 13:32, 6 Octombrie 2006
In cazul in care nu dumneavoastra sau orice alti participanti nu faceti contestatie la modul de atribuire, veti face o adresa de restituire a garantiei de participare catre firma organizatoare a licitatiei, care sa sune exact cum ii este numele. ex Subsrisa ___________, in calitate de participant la licitatia publica deschisa cu strigare organizata in data de ___________, ca urmare neatribuirii contractului firmei noastre, solicitam restituirea garantiei de participare la licitatie in suma de _________, depusa cu OP/Chitanta sau orice alt instrument dupa caz.

Temeiul legislativ este Codul de procedura civila si OUG 34 din 2006, dar este important ca in prealabil sa citesti regulamentul de organizare si functionare al licitatiei pe care l-ai achizitionat.
Trebuie sa stii ca, contravaloarea caietului de sarcini si a regulamentului de participare la licitatie nu mai poate fi recuperata, ci doar contravaloarea garantiei de participare la licitatie.
Pentru mai multe informatii si pentru cultura ta generala ar fi bine sa citesti OUG 34 din 2006 privind achizitiile publice, precum si normele de aplicare. Vei gasi acolo mult mai multe modele
mersi frumos, am citit si eu cate ceva din 34/2006 dar e destul de stufoasa.
si zici ca modele gasesc in norme????ce act reglementeaza aceste norme????????nu am gasit.
HG 952/2006 reglementeaza Normele de aplicare la OUG 34/2006. Ce te intereseaza pe tine sunt art 84-88. Acolo se prevede si teremenul minim de restituire a garantiei de participare. Daca te intereseaza mai multe consulta site-ul www.anrmap.ro, iar acolo la legislatie vei gasi si GHIDUL ACHIZITIILOR PUBLICE, un sumar al stufoasei OUG 34 si modele.
In mod normal, pesoana care a organizat licitatia, sau autoritatea contractanta, are obligatia legala de a restitui, garantia de participare, in teremul mentionat la art. 88 din Normele de aplicare. In caz contrar faceti cererea aceea. Daca garantia a fost constituita sub forma de scrisoare de garantie bancara, trebuie sa faceti o comunca la banca emitenta a scrisoarei, solicitand anularea scrisoarei si sa anexati in xerocopie comunicarea rezultatului licitatiei.
permite-mi sa te corectez, este HG 925/2006.
eroare de scris. cred ca ai priceput ideea. iar articolele indicate sunt din HG 925/2006 si nu din cea scrisa eronat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un novice in achizitii publice!contestatie caiet sarcini??? nicusorilinca nicusorilinca buna ziua recunosc sunt incepator in acest domeniu interesant-achizitiile publice vreau sa ma lamuriti si pe mine, se poate face contestatie la caietul de ... (vezi toată discuția)
Licitatie SzakacsAna SzakacsAna SC \"X\" A PARTICIPAT LA O LICITATIE PT ACHIZITIONAREA UNUI TEREN, A PLATIT O SUMA DE 6000 RON CARE REPREZINTA GARANTIE LICITATIE, DUPA 1 LUNA A PRIMIT INAPOI ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie in urma participarii la o licitatie crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu urmatorul aspect - daca la o licitatie o societate nu a fost declarata castigatoare - dar a depus si o garantie ... (vezi toată discuția)