avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice LICITATIE
Discuție deschisă în Achiziţii publice

LICITATIE

SC "X" A PARTICIPAT LA O LICITATIE PT ACHIZITIONAREA UNUI TEREN, A PLATIT O SUMA DE 6000 RON CARE REPREZINTA GARANTIE LICITATIE, DUPA 1 LUNA A PRIMIT INAPOI DIN GARANTIE 2000 RON, IAR RESTUL DE 4000 NU, LEGAL CUM ESTE CORECT ?
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:41, 19 Aprilie 2017


HG 925 2006 actualizata Norme aplicare OUG 34 2006
Art. 88 HG 925/2006 Garanţii Garanţia de participare



SECŢIUNEA 1
Garanţia de participare
Art. 88
(1) Garanţia pentru participare, constituită de ofertantul a cărui ofertă a fost stabilită ca fiind câştigătoare, se restituie de autoritatea contractantă în cel mult 3 zile lucrătoare de la data constituirii garanţiei de bună execuţie.

(2) Garanţia de participare, constituită de ofertanţii a căror ofertă nu a fost stabilită câştigătoare, se returnează de autoritatea contractantă după semnarea contractului de achiziţie publică cu ofertantul/ofertanţii ale cărui/căror oferte au fost desemnate câştigătoare, dar nu mai târziu de 3 zile lucrătoare de la data expirării perioadei de valabilitate a ofertei.

(3) În cazul în care autoritatea contractantă se află, conform prevederilor art. 209 din ordonanţa de urgenţă, în situaţia de a anula procedura de atribuire, garanţia de participare se restituie după data expirării termenului de depunere a unei contestaţii cu privire la această decizie, dar nu mai târziu de 3 zile lucrătoare de la această dată.

(4) După primirea comunicării prevăzute la art. 206 din ordonanţa de urgenţă, ofertanţii ale căror oferte au fost declarate necâştigătoare au dreptul de a obţine eliberarea garanţiei de participare înainte de expirarea perioadei prevăzute la alin. (2) sau, după caz, la alin. (3), dacă transmit autorităţii contractante o solicitare în acest sens.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie publica deschisa OANA GORAN OANA GORAN dragi colegi, iata care este problema mea: societatea a participat la o licitatie publica deschisa cu strigare in scopul inchirierii unui nr de spatii ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie in urma participarii la o licitatie crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu urmatorul aspect - daca la o licitatie o societate nu a fost declarata castigatoare - dar a depus si o garantie ... (vezi toată discuția)
Negociere directa Serious cta Serious cta ca societate bugetara,daca am un buget de sa zicem 6000 euro pe primul trimestru pt achizitie de combustibil si, nestiind cand mi se vor mai aloca alti bani, ... (vezi toată discuția)