avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Negociere directa
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Negociere directa

ca societate bugetara,daca am un buget de sa zicem 6000 euro pe primul trimestru pt achizitie de combustibil si, nestiind cand mi se vor mai aloca alti bani, poate aceeasi suma in urmatorul trimestru, pot achizitiona combustibilul necesar prin negociere directa? Si daca in decursul unui an calendaristic am o suma bugetata mai mare de 15000 euro primita in transe dar nacunoscand acest lucru, pot depasi suma facand achizitia prin negociere directa? Ex:6000+6000+4000+2000 -in cazul in care imi sunt alocati...
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 10:54, 21 Februarie 2012
Conform art.4 din HG 925, unitatea are obligatia de a intocmi PAAP, inregistrand inclusiv valoarea estimata a achizitiilor in acel an(art.5). PAAP -ul se poate modifica pe parcursul anului, in functie de necesitati. Tocmai de aceea, la inscrierea achizitiilor in PAAP, trebuie avuta in vedere si evitarea incalcarii art.23 din OUG 34 prin estimarea unor valori mai mici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program anual achizitii publice ContSters15910 ContSters15910 Buna ziua, Programul anual al achizitiilor publice cuprinde si cumpararile directe sau doar procedurile de achizitie publica prevazute de OUG nr.34/2006? ... (vezi toată discuția)
Schimbare procedura achizitiii mariusmm mariusmm Buna ziua ! daca in cursul anului am achizitionat anvelope prin cumparare directa dar datorita cresterii pretului la anvelopele de iarna depasesc 15000 euro. ... (vezi toată discuția)
Achiziție publică pentru cartea de bibliotecă elisabetapavel elisabetapavel Cum trebuie să procedeze o instituție publică ce are alocat pentru achiziția de publicații (carte, periodice, carte electronică etc) adică necesitatea ... (vezi toată discuția)