avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am 18 ani, iau alocatie pentru ca inca sunt la liceu, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am 18 ani, iau alocatie pentru ca inca sunt la liceu, m am angajat ...

Am 18 ani, iau alocatie pentru ca inca sunt la liceu, m am angajat recent.
1. Mai primesc alocatie daca sunt angajat?
2. Daca nu mai primesc, trebuie sa anunt undeva sau doar se va opri din venit?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:59, 23 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Alocatia de stat se poate plati beneficiarului chiar si dupa implinirea varstei de 18 ani cu conditia ca acesta sa fie la studii la liceu sau scoli profesionale.
Asadar, plata alocatiei nu inceteaza la momentul angajarii.
Daca ati incetat sau ati intrerupt studiile pentru a munci, atunci trebuie sa anuntati primaria unde locuiti in maxim 15 zile de la producerea evenimentului (altfel se plateste o amenda)
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are nicio legatura plata alocatiei cu angajarea . singura condiție care trebuie îndeplinită pentru ca cei de peste 18 ani să primească în continuare alocația este să fie elevi.

Prin urmare, in lipsa unui text de lege care sa interzica cumulul, consider ca un copil poate cumula alocatia de stat cu veniturile din salarii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copil 16 ani Miha2018 Miha2018 Un copil care a implinit 16 ani, elev, conform Codului Muncii se poate angaja cu Contract individual de munca. Doresc sa stiu daca acesta mai poate primi ... (vezi toată discuția)
Alocatie dupa 18 ani anamada797 anamada797 1.Dupa implinirea varstei de 18 ani ce trebuie sa fac pentru a primi in continuare alocatie avand in vedere ca sunt eleva la liceu? Ce procedura trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Alocatia dupa 18 ani Ada96 Ada96 Buna! Termin liceul in vara aceasta si am implinit inca din iunie anul trecut varsta de 18 ani. M-ar interesa sa aflu pana in ce luna voi primi alocatia. Stiu ... (vezi toată discuția)