avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Alocatie copil 16 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Alocatie copil 16 ani

Un copil care a implinit 16 ani, elev, conform Codului Muncii se poate angaja cu Contract individual de munca. Doresc sa stiu daca acesta mai poate primi alocatie de stat pentru copii sau daca in momentul angajarii trebuie sa anunte undeva acest lucru. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:31, 18 Septembrie 2018
art.1 alin.2 din Legea 61/1993 : Beneficiază de alocație de stat pentru copii toți copiii în vârstă de până la 18 ani.

Nu are nicio legatura plata alocatiei cu angajarea copilului minor.

Prin urmare, in lipsa unui text de lege care sa interzica cumulul, consider ca un copil minor poate cumula alocatia de stat cu veniturile din salarii
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 18 ani, iau alocatie pentru ca inca sunt la liceu, m am angajat ... 4ndr31- 4ndr31- Am 18 ani, iau alocatie pentru ca inca sunt la liceu, m am angajat recent. 1. Mai primesc alocatie daca sunt angajat? 2. Daca nu mai primesc, trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Alocatie pentru copii peste 18 ani MrRadu MrRadu Implinesc incurand 18 ani si as vrea sa stiu ce acte sunt necesare pentru a primi alocatia in continuare. Mentionez ca sunt elev la liceu in clasa a 11-a ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat dupa varsta de 18 ani (la studenti?) ContSters198982 ContSters198982 Buna ziua! Va rog foarte mult sa ma informati daca, alocatia de stat se da si studentilor la zi sau doar daca inca sunt elevi dupa ce au implinit varsta de 18 ... (vezi toată discuția)