avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... monitorizare gps de catre angajator din perspectiva ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

monitorizare gps de catre angajator din perspectiva GDPR

Buna ziua, angajatorul are dreptul sa verifice gps-ul montat pe masina unui agent de vanzari pentru a-i monitoriza activitatea? Masina este proprietatea firme si angajatului i se permite sa o foloseasca si in interes personal, in afara programului. Cum este privit acest aspect din perspectiva GDPR? Ar trebui informat inainte angajatul ca ii va fi verificat gps-ul si corelat cu agenda transmisa angajatorului? Mentionez ca nu se pune problema ca agentul sa nu isi realizeze targhetul insa se pune o f mare presiune din partea angajatorului pe raportarea intocmai a traseului si a rapoartelor de activitate transmise. Este normal sa existe acest control si ulterior angajatul sa fie tras la raspundere pentru ca a declarat in agenda ca la ora x a discutat cu un client si acest lucru nu se vede din gps?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:20, 21 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ANSPDCP: Monitorizarea salariaților prin GPS este legală, însă numai în anumite condiții
www.avocatnet.ro/articol_559...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spionaj la munca ancamiriam ancamiriam Am citit tot felul de pareri si legi care nu prea m-au lamurit.Am un loc de munca de cativa ani si acum cateva luni s-a produs un prejudiciu in firma de natura ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere pe fațada blocului mark094 mark094 Bună ziua, Am citit mai multe întrebări legate de montarea unei camere de supraveghere la bloc (montată pe fațadă cu scopul de a supraveghea mașina ... (vezi toată discuția)
Montaj camere supraveghere birouri monicacimpox monicacimpox Bună ziua!Aș dori să întreb și eu ceva...la firma la care lucrez directorul a adus o firmă care a montat camere video pentru asigurarea bunurilor,dar ... (vezi toată discuția)