avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... implicații CAEN 9609
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

implicații CAEN 9609

Bună Ziua,
În luna martie a fost introdusă în Clasificarea Ocupațiilor din România ocupația de DRESOR CÂINI - cod COR 516404, iar Standardul Ocupațional aferent a fost în acestă lună aprobat de către ANC.
1. Ce implicații legale are această reglementare pentru cei cu societăți comerciale, PFA, ONG, etc, și care desfășoară activități în baza cod CAEN 9609, respectiv - servicii de îngrijire a animalelor de companie cum ar fi: plimbatul, împerecherea, gazduirea si dresajul câinilor.
2. Această reglementare presupune/impune obligația de deținere a unui certificat profesional emis de Ministerul Muncii și Ministerul Educației pentru toate persoanele ce desfășoară astfel de activități ?
Cel mai recent răspuns: Florian.G , utilizator 17:58, 22 Iulie 2023
Nu are nicio implicarea , angajarea unei persoane pe fucntia respectiva, necesata si mentionarea codului COR in c.i.m.
Mulțumesc dar nu este raspunsul la intrebările mele sau nu am pus bine întrebarea deci refolmulez:
Persoane fizice, societăți comerciale, PFA, ONG, etc ce desfășoară activități de dresaj câini conform cod CAEN 9609, le pot monetiza dacă nu au personal care să fie în posesia unui certificat profesional oficial pentru ocupația dresor câini ?
Din cate cunosc, dresarea unui caine nu se poate face decat cu personal calificat in domeniu . prin urmare, orice entitate care are o astfel de activitate trebuie sa aiba personal calificat.

OUG 55/2002
art. 8
(1) Dresajul și antrenamentul câinilor prevăzuți la art. 1 sunt permise numai în centre speciale sau în alte locuri autorizate, stabilite prin hotărâre de către consiliile comunale, orășenești, municipale sau ale sectoarelor municipiului București.
(2) Dresorii care activează în centrele speciale trebuie să facă dovada pregătirii și atestării lor profesionale și vor fi autorizați din 3 în 3 ani de o comisie formată din câte un reprezentant al Asociației Chinologice Române, Ministerului Afacerilor Interne și al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. Autorizația va fi vizată anual. Sunt permise dresajul și antrenamentul câinilor prevăzuți la art. 1 de către deținător, pe proprietatea sa, cu asumarea tuturor răspunderilor prevăzute de prezenta ordonanță de urgență.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iulie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Domnule Cornel Vasile,

Trebuie sa revin cu explicații:
1. faceti referire de fapt la articolul 7 al OUG 55 /2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi și nu este cazul
2. La ora actuală atestatele de instructori dresori emise de Asociația Chinologică Română - NU sunt recunoscute de către Ministerul Muncii și Ministerul Educației ca și calificare profesională.

Deci revin cu întrebarea :

Persoane fizice, societăți comerciale, PFA, ONG, etc ce desfășoară activități de dresaj câini - conform cod CAEN 9609, pot monetiza (aceste activități) dacă persoanele fizice sau juridice contractate NU dețin Certificat de Calificare Profesională, oficial, pentru ocupația dresor câini ?
În condiția în care, în luna martie a fost introdusă în Clasificarea Ocupațiilor din România ocupația de DRESOR CÂINI - cod COR 516404, iar Standardul Ocupațional aferent a fost în acestă lună aprobat de către ANC.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iulie 2023
Florian.G, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensiune canina craiova craiova Sunt crescator de 2 rase de caini destul de putin cunoscute pe la noi si as dori sa aflu daca se pot accesa forduri pentru o pensiune canina si o scoala de ... (vezi toată discuția)
Pfa, am organizat cursuri neacreditate. pot fi anulate facturile pe care le-am emis din acest motiv? pauldorin87 pauldorin87 sunt PFA, cod caen 8559- alte forme de invatamant, diploma formator in urma cu un an am organizat niste cursuri neacreditate, avand ca tema implementarea ... (vezi toată discuția)
Document pentru calificare marianconta marianconta Salut. Va rog sa ma ajutati sa clarific un aspect. Am o persoana care a prezentat la angajare documentul care se numeste Certificat de Compentente ... (vezi toată discuția)