avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot denunta unilateral si la zi un contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot denunta unilateral si la zi un contract de închiriere în ...

Pot denunta unilateral si la zi un contract de închiriere în calitate de chiriaș în cazul în care proprietarul ma anunță că trebuie plătită o factura de 1045 lei în termen de trei zile, și alea libere legale?( fără sa- mi trimită un cont bancar măcar pentru efectuarea
platii)
De fapt l- am sunat și l-am anunțat totuși din data de 20 iulie a.c. și l am notificat si pe e-mail în acest sens.
Dansul a zis ca a plătit pana la sfârșitul contractului(octombrie a.c. ) taxele la ANAF. E posibil sa îmi imputeze aceasta taxa și plata chiriei pana atunci?
Mulțumesc anticipat pentru eventualul raspuns!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 17:51, 22 Iulie 2023
Denuntarea unui contract se face conform clauzelor agreate. De aceea l-ati semnat. Ce reprezinta valoarea facturata?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iulie 2023
adriandimitriu, utilizator
Daca se reziliaza contractul nu mai aveti obligatia de plata a chiriei, iar cu ANAF ul se va regla dansul, nefiind obligatia dvs.
Chiar daca a platit anticipat, banii vor fi restituiti sau isi va inchiria pe mai departe imobilul, astfel ca oricum va avea bani de dat la stat.
Nu are cum sa vi i ceara dvs caci nu este in sarcina chiriasului plata impozitului pe veniturile din inchirieri.
În clauzele agreate nu se specifica nimic despre modul de plata a facturilor..Dansul mi a transmis foarte tarziu factura pe care o aveam de platit( care vine doar pe adresa lui de e-mail), in condițiile în care a schimbat contractul pt respectiva factura.
Valoarea facturata reprezinta doua luni de consum gaz care s a facturat tarziu din cauza netransmiterii indexului, întrucât domnul schimbase contractul, fără sa ne anunțe ce a facut( asa înțelegeam și e.i de ce nu îmi primea indexului pe vechiul cod client)

adriandimitriu a scris:

Denuntarea unui contract se face conform clauzelor agreate. De aceea l-ati semnat. Ce reprezinta valoarea facturata?

Anapodamereu, utilizator
daca nu se specifica decat ca facturile trebuie platite, asta inseamna de indata. Consumul inscris pe factura nu e real? Ar trebui sa protestati. De regula cand se schimba contractul se schimba si contorul
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare apartament inchiriat ranya ranya Buna seara! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Am inchiriat un apartament in urma cu aproape un an, acum vreau sa ma mut. L-am anuntat telefonic pe ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere Camy09 Camy09 Am un contract de inchiriere la un apartament pe care il detin in calitate de propietar. Chiriasul a plecat inainte de termenul prevazut in contract, respectiv ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere viocorb@yahoo.com viocorb@yahoo.com am un contract de inchiriere spatiu comercial , sunt chiriasul , perioada contractului este de 2 ani, este stabilita o chirie lunara, care poate fi indexata la ... (vezi toată discuția)