avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Unde pot face plangere sau ce organe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Unde pot face plangere sau ce organe abilitate trebuie ...

Buna ziua!
Unde pot face plangere sau ce organe abilitate trebuie sa anunt pentru nerespectarea contractului de munca?
Baiatul meu este angajat la o societate pe perioada nedeterminată conform contract cu perioada de proba de 90 zile. Intamplarea face ca baiatul in aceasta perioada s-a imbolnavit de covid si a trebuit sa stea in concediu medical. Acum, administratora societatii a hotarat ca nu il mai primeste la munca si ii desface contractul de munca cu ziua urmatoare terminarii concediului medical. Din cate stiu in codul muncii este specificat ca se prelungeste perioada de proba daca a fost in concediu medical si nu au voie sa inceteze contractul de munca. Baiatul nu a fost notificat si nici nu a primit nimic la mână cum ca ii desface contractul. Au acest drept? Ce pot face in acest caz? Pot anunta ITM-ul?
Mulțumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:00, 24 Iulie 2023
Intr-adevar, se prelungeste perioada de proba daca a fost in concediu medical si au voie sa inceteze contractul de munca pe durata perioadei de proba .

Cu ce articol a incetat c.i.m.?.
Daca se poate desface contractul de munca, nu trebuia notificat printr-o hartie ceva? El nu are nimic la mână. Nu mi se pare normal ca astazi sa se termine concediul medical si de maine sa inceteze ctr de munca.
Nu i-a dat decizia de incetare.
Doar a zis sa nu mai vina la serviciu.
Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comu­nicată în scris angajatului.
Ultima modificare: Luni, 24 Iulie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere simona435 simona435 Buna ziua, Am fost angajata cu data de 08.10.2015 cu contract de munca pe perioada nedeterminata, iar pe data de 04.01.2016, angajatorul a venit la inchiderea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! lucrez din luna august 2019 la o firma , de curand ... Frank29 Frank29 Buna ziua ! Lucrez din luna august 2019 la o firma , de curand aceasta firma s-a inchis in luna iulie 2020 si am trecut pe alta firma cu acelas patron . Eu ... (vezi toată discuția)
Preaviz contract de munca Luces Luces Bun ziua, Astăzi am fost înștiințată de către angajatorul meu că am fost concediată pentru că ”nu pun suflet în munca mea”, ... (vezi toată discuția)