avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul procentual în luarea deciziilor în ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul procentual în luarea deciziilor în asociația de proprietari

Bună ziua!

Vă rog să-mi scrieți dacă există un tabel, o listă pentru calculul procentual în luarea deciziilor în asociația de proprietari. Mai precis, cât la sută din totalul proprietarilor trebuie să fie de acord cu (de exemplu):

- renovarea fațadelor, a podului
- schimbarea interfonului
- plata firmei de curățenie
- mansardarea podului
- etc.

Procentele pot varia în funcție de lucrări? Adică ...% trebuie să fie de acord cu mansardarea, însă ...% e suficient pentru schimbarea interfonului în toată casa?

Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 25 Iulie 2023
DinuLioara, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:15, 25 Iulie 2023
Procentul este unul si acelasi 50% + 1.pentru lucrarile de reparatii, intretinere, inlocuire, plata serviciilor de curatenie.
Mansardarea podului se incadreaza la urmatorul articol :

Articolul 39
Modificările constructive și utilizarea în alte scopuri a unor părți sau elemente de construcție ale condominiului, precum și amplasarea de mijloace publicitare pe fațada și/sau pe terasa/învelitoarea imobilului, suspendarea de stâlpi, pereți, scări interioare și altele asemenea se fac numai cu acordul a două treimi din proprietarii membri ai asociației de proprietari, al tuturor proprietarilor direct afectați și pe baza autorizației de construire, cu respectarea legislației în vigoare.
[ link extern ]
Etc. nu se voteaza, adica sunt lucruri care trebuie analizate inainte.

Raspunsurile exacte se pot afla din studiul legii asociatiilor de proprietari, la care aveti link.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe fațada unui bloc, o firmă de servicii funerare a montat ... Gâscă-Eremia Stoica Gâscă-Eremia Stoica Pe fațada unui bloc, o firmă de servicii funerare a montat un banner publicitar de mari dimensiuni. Era nevoie dre acordul proprietarilor? (vezi toată discuția)
Bina ziua, locuiesc intr-un imobil nou, urmeaza sa fie racordat ... aurash29 aurash29 Bina ziua, Locuiesc intr-un imobil nou, urmeaza sa fie racordat la curent prin Enel. Enel a cerut acordul tuturor proprietarilor pentru a i stala postul trafo ... (vezi toată discuția)
Buna seara! locuiesc la demisol si vecinul de vis a vis a construit ... Otilia Proca Otilia Proca Buna seara! Locuiesc la demisol si vecinul de vis a vis a construit o debara inchizand practic spatiul de sub scari, astfel incat intre usa mea si peretele ... (vezi toată discuția)