avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se doreste cumpararea teren prin cota parte indiviza. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se doreste cumpararea teren prin cota parte indiviza. Spre exemplu, ...

Se doreste cumpararea teren prin cota parte indiviza. Spre exemplu, daca avem 5000mp 5 persoane sa cumpere acea suprafata si fiecareia sa ii revina o cota parte. Care este incadrarea legala si cum se poate proceda pentru sa ceva?
Buna ziua, se poate, fiecare cumparati in cota dorita prin contract de vanzare-cumparare notarial dar nu veti avea o anumita cota delimitata fizic ci beti avea o cota parte ideala si abstracta din dreptul de proprietate.
Asta este si ideea fiind vorba de un proiect comun. Ma intresa daca este in regula ca si cadrul legal.
Da, da, foarte in regula.
toate actele de dispozitie ulterioare vor trebui semnate de toti proprietarii, indiferent de fractia detinuta.
Mergeți la un notar public acesta fiind in măsura sa va sfătuiască,calculeze taxele necesare etc.In funcție de contribuția fiecăruia puteți avea cote mai mari sau mai mici ,egale etc.Ar trebui consultat un av pt a va explica ce probleme pot sa se ivească în funcție de destinație,natura activității etc.Ss nu credeți ca dacă sunt rude sau cunoscuți nu.pot sa se ivească neînțelegeri.Exista vreo doua zicale populare pline de înțelepciune cu afacerile care se fac singur și cu lucrul.amestecat.Succes.
Ultima modificare: Marți, 25 Iulie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare vs. indivizune? teominator teominator Am mostenit de la mama un cabinet medical pe care acum as vrea sa-l vand. Din cate stiu nu s-a facut iesirea din indiviziune (cabinetul este intr-un ... (vezi toată discuția)
Succesiune Mariuspirvulescu Mariuspirvulescu Dacă proprietatea este individ a si are 4 proprietari unul din ei poate sa si vîndă partea fără acordul celorlalți și fără o împărțire amiabilă a ... (vezi toată discuția)
Clarificare termen ''coproprietar'' silentk6 silentk6 Am cautat informatii in legea cu privire la vanzarea terenurilor agricole, in cele 2 link-uri de mai jos, dar nu scrie nimic de cei care detin cote indivize ... (vezi toată discuția)