avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua și multumesc pt ajutorul oferit pe acest ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua și multumesc pt ajutorul oferit pe acest forum! Am ...

Buna ziua și multumesc pt ajutorul oferit pe acest forum! Am câteva nelămuriri:
1. Sunt in CM săptămâna aceasta, 23-28 iulie. După terminarea acestuia urmează să scriu notificarea catre angajator in vedere încetării contractului de muncă. In acest caz, zilele de sâmbătă și duminică sunt libere? Menționez că la firma se lucra în weekend uneori, dar aveam zilele libere în cursul săptămânii.
2. In cazul in care angajatorul nu este de acord cu încetarea contractului de muncă cu acordul ambelor părți, din motive medicale (probleme cu coloana vertebrala), ce se întâmplă dacă refuz să efectuez zilele de preaviz? Mai exista desfacerea contractului de muncă cu lit "i"?
3. Daca intr-o săptămână ai o zi de CM (luni, de ex), apoi lucrezi celelalte zile, mai ai dreptul la cele 2 zile libere legal?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:43, 25 Iulie 2023
1. zilele de sâmbătă și duminică sunt zile de repaus saptamanal si nu se platesc la concediul medical.

2. Daca angajatorul nu este de acord cu încetarea contractului de muncă cu acordul ambelor părți, atunci va trebui sa va dati demisia.

Nerespectarea de catre angajat a termenului de preaviz poate atrage raspunderea disciplinara a salariatului sau chiar raspunderea patrimoniala a acestuia daca prin absenta de la locul de munca ar aduce un prejudiciu angajatorului.

3. daca lucrati in zilele de smabta si duminica, aveti dreptul la repaus chiar daca o zi ati fost in concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zilele de repaus saptamanal andreyu07 andreyu07 Buna ziua, Lucrez la o societate privata cu 2 libere pe saptamana. Se lucreaza si in weekend pe baza unui act aditional. Colegul meu a avut concediu medical ... (vezi toată discuția)
Ajutor si lamurire elaida elaida Buna ziua,lucrez la o firma privata si as avea o intrebare la care va rog sa-mi raspunde-ti. cum ar trebui sa fie pontate si platite zilele de weekend in care ... (vezi toată discuția)
Program de lucru inegal rocriss rocriss Buna ziua, Am o situatie cu care nu m-am mai intalnit si nu stiu cum se procedeaza: O societate noua trebuie sa faca angajari. Oamenii vor lucra intr-un ... (vezi toată discuția)