avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zilele de repaus saptamanal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zilele de repaus saptamanal

Buna ziua,
Lucrez la o societate privata cu 2 libere pe saptamana. Se lucreaza si in weekend pe baza unui act aditional.
Colegul meu a avut concediu medical 5 zile(de luni pana vineri inclusiv) si nu a venit azi la munca pe motiv ca dupa medical weekendul este liber.
La noi ca avem acti aditional ca lucram in weekend se aplica aceasta lege, este corect sa aiba weekendul liber?
Cel mai recent răspuns: andreyu07 , utilizator 11:29, 4 Iunie 2016
Actul aditional il obliga sa vina la munca in zilele de repaus saptamanal?
Noi avem un act aditional in care este precizat ca in saptamanile in care se lucreaza in weekend avem 2 libere in cursul saptamanii. Concediul lui medical s-a incheiat ieri (vineri). El considera ca azi (sambata) trebuie sa fie liber.
Are perfecta dreptate.

Zilele de sambata si duminica sunt considerate zile de repaus saptamanal. Munca in aceste zile este posibil numai daca repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrui in zi de sambata ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat: am angajati care lucreaza de luni pana vineri, program de 8 ore/zi, 40 ore sapatama. incepand din nov se ... (vezi toată discuția)
Timp de lucru repartizat inegal vasinc vasinc Buna ziua, Lucrez la o firma privata unde timpul de lucru este repartizat astfel : de luni pana vineri 6 ore urmat de sambata 12 ore si duminica 12 ore. ... (vezi toată discuția)
Codul muncii - timpul liber Ana 2007 Ana 2007 Buna ziua. Am o intrebare legata de programul de lucru. Daca un angajat lucreaza 7 ore de luni- vineri in prima saptamana si urmatoarea saptamana lucreaza 7 ... (vezi toată discuția)