avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Denunt calomnios
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Denunt calomnios

ori foarte mult sa ma ajutati in legatura cu Cercetarea penala la adresa mea si a sotiei mele,pentru fapta de "amenintare",din partea unui vecin (mutat de putin timp in bloc) avand in vedere ca am fost si suntem cercetati din 2008,si abia anul trecut la cererea mea,Politia Tg Mures a dat raspuns ca a trimis la Parchet de pe langa Judecatoria Tg Mures,cu propunerea de neincepere a urmaririi penale.Am fost dupa vreo o luna si la Parchet si acolo la registratura mi s-a spus ca acel dosar e pe drum intre Politie si Procuratura,dar mi-au spus ca figuram si acolo cu un Dosar penal,tot din 2008,dar alta data si alt numar de dosar..Cum se poate asa ceva,sa fim cercetati in aceeasi cauza,cu doua dosare penale(pe acelasi nume),iar noi am fost dati in mod mincinos la penal ,ca semn de razbunare,lucrurile stand exact invers,respectivul vecin a fost sanctionat de politie,in urma sesizarii noastre pt. amenintare(a zis ca ne crapa capurile in fata blocului),si pe care noi am retras-o,la promisiunea ca ne va lasa in pace. Decat doar daca se urmareste mentinerea doar a unuia dintre soti sub acuzare(din motive de strategie),si scoaterea a unuia de catre cel care a facut plangerea,si cum pot sa ma interesez pe cale oficiala ,legala de soarta dosarului (sau dosarelor,daca suntem pe diferite),astfel incat sa ne putem apara ,eu si sotia mea,si sa cerem un avocat,iar pentru daunele morale suferite in aproape doi ani de cercetare penala inutila,sa primim despagubiri...Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:10, 25 Februarie 2010
prin cerere adresata Parchetului daca nu va e suficienta rezolutia lui de NUP.
Astfel faceti o plangere penala pt denunt calomnios, cerand daune morale si puneti ca proba documentul indicat in copie.


av.m.vasilescu
Precizati aspecte neclare
Amenintarea ca si denuntul calomnios sunt infractiuni distincte ,prevazute si pedepsite de dispozitiile in vigoare .
In calitate de parti in dosarele mentionate,aveti dreptul sa solicitati parchetului responsabil comunicarea stadiului sau solutia dispusa.
Referitor la daunele morale ,acestea pot fi solicitate intr-o anumita etapa procesuala.
In situatia dvs ,este de preferat sa angajati aparator care sa va reprezinte si sa va apere interesele
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2010
ynocentta, utilizator
De ce ziceti ca ar fi vorba de un denunt calomnios?
Pe ce va bazati?
va multumesc pentru sfaturi,Parchetul a dispus NUP,sunt foarte fericit ca procurorii au pus cap la cap faptele reale,cu extraordinara inteligenta si judecata dreapta...!Nici nu stiam ca procurorii si judecatorii din tg mures sa fie asa de corecti si cinstiti!..Multumiri din suflet acestor oameni ai legii!Cinste si Onoare lor...!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2010
dreaminro, utilizator
Totul este bine cand se termina cu bine,dar,vecinii... ?

Alte discuții în legătură

Solutionare ContSters104996 ContSters104996 Buna ziua, Exista un dosar penal cu acuzatia de calomnie, partile s.au inteles, dar dosarul a ajuns la parchet unde s.a dispus NUP, ce urmeaza acum: amenda ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios ContSters233047 ContSters233047 Comisar GF intocmeste sesizare penala impotriva unui administrator de firma. Administratorul firmei face denunt la parchet contra functionarului pe art. 246, ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pt denunt caomnios GalacticuTM GalacticuTM Buna , sper sa ma puteti ajuta si pe mine.Pe numele meu un anumit individ a formulat plangere penala pt savarsirea infractiunii de amenintare prev de art. 193 ... (vezi toată discuția)