avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala pt denunt caomnios
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala pt denunt caomnios

Buna , sper sa ma puteti ajuta si pe mine.Pe numele meu un anumit individ a formulat plangere penala pt savarsirea infractiunii de amenintare prev de art. 193 cp.s-a luat numar de LP care a ajuns apoi dosar penal si procurorul desemnat a pus rezolutie NUP , deoarece fapta nu exista, lit a. Eu sunt politist de frontiera iar acest individ a facut aceasta plangere pt a-mi face rau, iar dupa aceasta plangere am fost cercetat de catre superiorii din cadrul IJPF Caras-Severin, si s-a prezentat in Buletin Informativ la nivel de MAI lucrarea penala in care eu eram implicat.Acum intrebarea este urmatoarea, intentionez sa depun o plangere penala impotriva acestui individ pt denunt calomnios si apoi sa ma constitui parte civila si sa cer daune morale.Care credeti ca sunt sansele de reusita si care ar putea fi cuantumul daunelor civile pe care sa le cer?cat de repede trebuie sa ma constitui parte civila dupa ce depun plangerea penala? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: GalacticuTM , utilizator 13:20, 29 Februarie 2012
în primul rând trebuie să faceți dovada că altcineva a făcut acea plângere în numele dv/tră. nu aveți nici o șansă cu un proces de denunț calomnios pentru că nu pe dv/tră va denunțat. numai persoana care a fost acuzată de amenințareîn acel dosar îi poate intenta proces nu dv/tră. dv/tră puteți cere dauna morale doar dacă dovediți că ați fost prejudiciat în vreun fel .
sansele sunt f mari daca veti depune plangere penala si veti proba cu copie dupa rezolutie prin care s-a dispus neinceperea urmaririi penale. parte civila va puteti constitui pana la primul termen de judecata cu procedura completa.
Nu stiu daca se va ajunge la o condamnare a persoanei respective pentru infractiunea de denunt calomnios. In conditiile in care puteti demonstra o stare conflictuala intre dv si acea persoana, respectiv o rea-credinta(desi nu este ceruta obligatoriu pentru retinerea infractiunii de denunt calomnios), sansele dv. cresc.
Cu privire la daunele morale, sa stiti ca va puteti constitui parte civila inclusiv in fata instantei de judecata, nu neaparat in timpul urmaririi penale.
Trebuie totusi sa aveti in vedere ca despagubirea pe care o solicitati trebuie sa reprezinte o cuantificare a prejudiciului suferit(, situatia delicata la serviciu, frica de a va pierde acest serviciu), nu o imbogatire nejustificata. Cel mai bine ar fi sa consultati un avocat cu care sa va sfatuiti, intru-cat nu este bine nici sa cereti o suma nejustificat de mare.
cred ca am fost inteles gresit, acel individ este cunoscut in zona ca traficant de tigari si am avut unele conflicte .iar in plangerea formulata de el eu eram faptuitor.deci ma acuza ca l-am amenintat la telefon dupa ce el m-a sunat cu nr ascuns si m-a injurat si amenintat,iar din cauza acestui dosar penal imaginea mea a fost patata plus ca am fost stresat cu acele vizite ale ofiterului de la corpul de control de care am fost cercetat prealabil.Intelegeti?
Si referitor la partea cu daunele morale nu vreau sa ma imbogatesc dar nici nu vreau sa cer 1 ron deoarece trebuie sa inteleaga si el ca nu poti sa faci plangeri penale oricand ai chef si sa nu patesti nimic.Trebuie sa platesti pentru faptele tale.

Alte discuții în legătură

Tot despre denuntul calomnios georgeandrei georgeandrei Buna ziua, Prin februarie am avut un incident cu politia din Dambovita, in sensul ca am fost retinut si condus la sediul politiei de catre un echipaj de ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios sim_theo sim_theo In urma cu 3 ani am inaintat o plangere disciplinara ,catre superiorii unui politist care a facut un abuz impotriva mea. S-au luat masuri disciplinare ... (vezi toată discuția)
Cum opresti un reclamagiu perlutina perlutina Din 2002 sunt tirit in procese de un individ care imi este vecin . Am avut zeci de procese penale si civile. Niciodata nu a cistigat nici un proces. Am zeci de ... (vezi toată discuția)