avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara. Acum 4 luni de zile mi s-a suspendat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara. Acum 4 luni de zile mi s-a suspendat permisul pe ...

Buna seara. Acum 4 luni de zile mi s-a suspendat permisul pe o perioada de 120 de zile. Perioada a trecut! Nelamurirea mea este ca sunt plecat in strainatate si nu m-am putut prezenta sa las permisul la politie! Sa inteleg ca cele 30 de pentru nedepunere se afla in cele 120 de zile de suspendare? Suspendarea mai exact este pentru o depasire pe linie continua. Adica normal trebuia sa fie 60 de zile. Insa am gresit in mai putin de 6 luni a2a oara in trafic cu acea depasire si s-a mai pus o luna. Deci 90 de zile. Sa inteleg ca am 120 cu tot cu faptul ca nu am depus permisul la politie?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 09:46, 26 Iulie 2023
Cum de mai aveti permisul ? Nu v-a fost retinut niciodata ? Ce ati savirsit a doua oara ?
In principiu se majoreaza de drept suspendarea pentru a doua fapta, conform :
Articolul 103
(2) În cazul în care conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai săvârșește, într-un interval de șase luni de la data restituirii permisului de conducere, o nouă faptă prevăzută la art. 100 alin. (3), art. 101 alin. (3), art. 102 alin. (3) sau art. 102 alin (4), perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce aplicată pentru săvârșirea faptei se majorează de drept cu încă 30 de zile. Perioada de suspendare majorată se comunică în termen de 15 zile de la data aplicării sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce.
[ link extern ]

Daca trebuia sa-l predati si nu ati facut-o, se mai adauga 30 de zile. S-ar putea sa fie 150, nu 120 de zile. Fara detalii nu se poate calcula.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iulie 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua , numele meu este valentin și am o întrebare: pe ... Valentin0123 Valentin0123 Bună ziua , numele meu este Valentin și am o întrebare: pe data de 24.10.2023 am rămas fără permis ( o luna ) , săvârșind fapta de depășire pe linie ... (vezi toată discuția)
Salut tuturor, mi a fost suspendat permisul de conducere recent ... Mox223 Mox223 Salut tuturor, mi a fost suspendat permisul de conducere recent pe o perioada de 90 de zile dupa cum scrie in procesul verbal si dovada, fapta a fost ca am ... (vezi toată discuția)
Salut am avut permisul suspendat o data anul acesta Și acum ... Ionmihail1 Ionmihail1 Salut am avut permisul suspendat o data anul acesta Și acum recent mi l a suspendat iar Mi a scris 3 luni pe foaie E posibil să-mi bage 1 luna in ... (vezi toată discuția)