avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, lucrez la RRC regionala ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, lucrez la RRC regionala ...

Bună ziua, Va expun în câteva cuvinte problema mea. În urma cu o luna de zile, am primit decizia de pensionare. I am cerut șefului permisiunea de a mai lucra câteva luni. Deșii am o gramada de colegi pensionari care încă lucrează, mie nu mi a aprobat sa rămân, nemotivand nicicum decizia lui. A dispus încheierea cim începând cu 1 august. În momentul de fata sunt internat în spital. La externare voi avea concediu medical, care v a cuprinde și o perioada , din august. Întrebarea mea este: În condițiile de fata, se poate efectua încheierea cim? Ce pot face sa mai rămână câteva luni la servici? Mulțumesc mult
Ultima modificare: Joi, 27 Iulie 2023
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:46, 27 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pensionare pentru limita de varsta sau ce tip?
Da,am lucrați 36 de ani. Lucrând la siguranta circulației, am și ani de grupa. În total am 46 ani

Cornel Vasile a scris:

pensionare pentru limita de varsta sau ce tip?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare, indiferent daca sunteti sau nu in medical.
Dar nu trebuie sa semnez ceva, sa mi se aducă la cunostinta? Am colegi care au făcut lichidarea și nu știu sub ce forma, încă lucrează, de trei ani. De fapt contractele noastre în luna mai trebuia sa se renegocieze, erau pana în luna mai, deci teoretic nemai existând un contract valid din punct de vedere legal, ce cim îmi desfac ei acum?
Exista vreo portiță legala prin care sa pot sa mai întârzii, în contextul actual, desfacerea cim?

Cornel Vasile a scris:

Contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare, indiferent daca sunteti sau nu in medical.

Ultima modificare: Miercuri, 26 Iulie 2023
Lugojeanul, utilizator
Nu aveti cum sa intarziati incetarea c.i.m. ... Casa teritorială de pensii emitentă comunică angajatorului o informare cu privire la emiterea deciziei de pensionare pentru limită de vârstă, anticipată, anticipată parțială sau de invaliditate. Informarea va cuprinde numele și prenumele persoanei, tipul deciziei de pensionare, precum și data emiterii acesteia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie sexu sexu am depus dosarul de pensionare,dureaza cateva luni pina vine hotarirea,in acest timp pot fi dat afara de la serviciu ? pot sa-mi scot concediu medical in ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim papacostas papacostas Emitere decizie de pensionare Am depus în data de 20 August la casa de pensii sector 1 dosar de pensie pentru reducerea varstei standard de pensionare. La ... (vezi toată discuția)
Cim inceteaza cu data indeplinirii conditiilor pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta? noneyro noneyro La 01 iulie 2012 imi voi depune cererea de pensionare pentru limita de varsta cu stagiul complet de cotizare. Mi s-a spus ca CM va fi desfacut de la aceasta ... (vezi toată discuția)