avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, cât este preavizul in cazul demisiei, in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, cât este preavizul in cazul demisiei, in învatamant, ...

Buna ziua, cât este preavizul in cazul demisiei, in învatamant, personal auxiliar?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:18, 26 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
Multumesc pentru raspuns! În contractul colectiv de munca, ce a intrat în vigoare acum din iulie, este de 10 zile. Deci preavizul va trebui sa fie de 10 zile, nu?
Da, preavizul va fi de 10 zile calendaristice.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iulie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie si concediere valcris valcris In cazul functiilor de executie, perioada de preaviz in cazul concedierii este de 20 zile lucratoare ? Dar in cazul demisiei salariatului ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz cim vs ccm. ccm nu specifica clar silviu1975 silviu1975 Sunt in situatia de a-mi depune demisia dintr-o functie de conducere. Mentionez ca la angajarea pe functie de executie, In CIM se specifica: \\"... perioada de ... (vezi toată discuția)
Care este perioada preavizului in cazul demisiei? biduca biduca Buna ziua am si eu o intrebare, as dori sa plec de la locul de munca actual si as vrea sa stiu care este perioada de preaviz in cazul demisiei?Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)