avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... M-am căsătorit in România acum 20 de ani cu un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

M-am căsătorit in România acum 20 de ani cu un cetățean ...

M-am căsătorit in România acum 20 de ani cu un cetățean american, locuim in USA de aproape 20 de ani am devenit intre timp si eu cetățean american, lucrurile dintre noi numai merg bine, vreau sa divorțez care sunt drepturile mele in caz ca divorțez in Romania?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:31, 27 Iulie 2023
Daca soțul este de acord cu divorțul în România nu sunt probleme.
Este ceva mai complicat daca el se opune.

București 2023
Ok dar nu mi-ati răspuns ce drepturi am daca divorțez in România, si ce acte mi-ar trebui pentru a divorța. Multumesc

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca soțul este de acord cu divorțul în România nu sunt probleme.
Este ceva mai complicat daca el se opune.

București 2023

De divortat , divortati in usa, va interesati acolo ce drepturi aveti. Aici nu aveti niciunul.
Daca aveti domiciliu comun in usa, acolo divortati.
Informatii generale despre divort in Romania pe aceasta pagina [ link extern ]

Pentru informatii specifice situatiei dvs ... cautati avocat din Bucuresti... daca partile sunt de acord si se poate ... daca partile sunt in strainatate... cererea se depune la judecatoria sector 5, Bucuresti.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iulie 2023
c123456, utilizator
Scurt si la subiect, atat vroiam sa știu. Multumesc

gi-jane2 a scris:

De divortat , divortati in usa, va interesati acolo ce drepturi aveti. Aici nu aveti niciunul.
Daca aveti domiciliu comun in usa, acolo divortati.

Alte discuții în legătură

Divort de cetatean american stefana2011 stefana2011 1. eu am cetatenie romana, dar in curand voi avea si cetatenia americana 2.el e cetatean american 3.ne-am casatorit in Romania, locuim de 5 ani in America si ... (vezi toată discuția)
Buna! parintii mei divorteaza. eu sunt cu dubla cetatenie (american ... theswft theswft Buna! Parintii mei divorteaza. Eu sunt cu dubla cetatenie (american + roman), mama romanca si tata american desi si-au ‘echivalat’ casatoria si in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! sunt cetatean roman casatorita in italia cu cetatean ... Aramun Aramun Buna ziua ! Sunt cetatean roman casatorita in Italia cu cetatean marocan, pot divorta in Romania? Eu domiciliu il am in Romania sunt doar rezident in Italia va ... (vezi toată discuția)