avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de cetatean american
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de cetatean american

1. eu am cetatenie romana, dar in curand voi avea si cetatenia americana
2.el e cetatean american
3.ne-am casatorit in Romania, locuim de 5 ani in America si avem 2 copii
Intrebare: pentru a divorta in Romania este nevoie sa locuiesc acolo? Pentru cat timp? Ce sanse am sa obtin custodia copiilor(care au dubla cetatenie)? Nu doresc nici un fel de partaj.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:24, 16 Octombrie 2020
Pentru a divorta in Romania trebuie sa dovediti ca ultimul domiciliu comun a fost in Romania, fie ca domiciliul paratului este in Romania, iar daca nici asta nu este indeplinita este competenta instanta de la domiciliul reclamantului.
De regula, in Romania, sansele ca minorii sa fie incredintati mamei sunt maxime. Trebuie sa faceti dovada ca dispuneti de toate conditiile de a le asigura cresterea si educarea lor, respectiv spatiu locativ si un loc de munca.
Da, daca ultimul domiciliu comun a fost in SUA vor fi multe probleme pentru a divorta in Romania.
Daca minorii vor ramane in SUA va trebui recunoscuta hotararea instntei romane de cea americana.
Incercati sa consultati un avocat pentru a intelege pe deplin situatia juridica si toate problemele care se pot ivi atat in cursul judecatii cat si ultewrior finalizarii procesului.
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Dar daca voi locui in Romania cu copiii pentru cateva luni, imi iau un job, casa deja am, pot sa dau divort in Romania? Pentru cat timp oare ar trebui sa am domiciliul in Romania? Chiar e imposibil? Nu vreau sa ma mai intorc in America.
Dv si sotul ati locuit vreodata in Romania, ati avut un domiciliu aici?
Apelati la un avocat de aici din Romania si va va consulta in acest sens, pentru ca exista si anumite "brese" de care se poate folosi pentru a divorta aici, in Romania.
Nu, nu am locuit cu sotul in Romania. Am rezidenta in America si domiciliul in Romania(conform cardului de identitate). As putea renunta la intentia de a deveni cetatean american, daca ajuta la ceva.
Inca o data va multumesc din suflet pentru raspunsuri. O sa incerc sa consult un avocat din Romania.

Alte discuții în legătură

M-am căsătorit in românia acum 20 de ani cu un cetățean ... ElenaH73 ElenaH73 M-am căsătorit in România acum 20 de ani cu un cetățean american, locuim in USA de aproape 20 de ani am devenit intre timp si eu cetățean american, ... (vezi toată discuția)
Divortul de o persoana cu cetatenie straina georgina_ion georgina_ion Am urmatoarea problema: in octombrie 2008 eram in SUA unde m-am casatorit cu un cetaean american. In aprilie 2009 eu am venit in tara si de atunci am pierdut ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu copilul meu in acest caz? olivia1 olivia1 Problema este urmatoarea. Eu sunt romanca, sotul meu este roman si american. Am locuit cu sotul mu in america 3 ani unde am nascut un copil acolo. De putin ... (vezi toată discuția)