avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, În art. 36 alin. (7) din Lg. 272/2004 se ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, În art. 36 alin. (7) din Lg. 272/2004 se precizeaza ...

Buna ziua,
În art. 36 alin. (7) din Lg. 272/2004 se precizeaza "Se consideră motive întemeiate pentru ca instanţa să decidă ca autoritatea părintească să
se exercite de către un singur părinte alcoolismul, boala psihică, dependenţa de droguri a celuilalt părinte, violenţa faţă de copil sau faţă de celălalt părinte, condamnările pentru infracţiuni de trafic de persoane, trafic de droguri, infracţiuni cu privire la viaţa sexuală,
infracţiuni de violenţă, precum şi orice alt motiv legat de riscurile pentru copil, care ar deriva din exercitarea de către acel părinte a autorităţii părinteşti".
Din experienta dvs: ce se intelege prin "boala psihica" ca motiv de a obtine autoritate exclusiva asupra minorului si cum se pune problema?
Mentionez ca am tulburare anxioasa, iau medicatie minima pentru anxietate, nu am fost niciodata internat, imi desfasor activitatea in bune conditii si nu am gasit o interpretare a acestui articol (nici macar nu are norme de aplicare legea).
Orice parere este binevenita. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Custodie totală flori92 flori92 bună seara! as vrea sa stiu si eu , in ce conditii se poate da custodia totală unui singur parinte!? daca a mai fost pusa aceasta intrebare imi puteti da si ... (vezi toată discuția)
Renuntare custodie Ada Fediuc Ada Fediuc Fostul meu sot, doreste sa renunte la custodia copilului. Aceasta actiune este posibil sa se efectueze la notariat sau doar la judecatorie? Multumesc. (vezi toată discuția)
Divort yvonna yvonna Buna ziua.Spuneti-mi si mie in ca conditii in urma unui divort copilul ar reveni tatalui in cazul in care acesta nu se ocupa prea mult de el si nu isi da ... (vezi toată discuția)