avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am depus cererea de pensionare cu reducerea varstei de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am depus cererea de pensionare cu reducerea varstei de pensionare ...

Am depus cererea de pensionare cu reducerea varstei de pensionare cu 2 ani , conform art.65 alin 5 din legea nr. 263/2010 . Indeplinesc toate conditiile cerute de lege pentru a ma califica .
Problema se pune ca am depus-o cu 11 luni mai devreme de virsta de 63 ani , deoarece locuiesc in Canada si coform acordului RO-CAN cererea se face prin International Operation Service Canada .
Am fost refuzat deoarece nu aveam varsta de 63 ani la data depuneri .
NU ESTE NORMAL ca la data impliniri varstei de 63 ani sa fiu pensionat in baza acestei legi .
Precizez ca Srevice Canada accepta cererile de pensionare nu mai de vreme de 11 luni fata de data impliniri virstei de pensionare
Multumrsc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:51, 28 Iulie 2023
Potriviti Legii 263/2010, cererea de pensionare, împreună cu actele prin care se dovedeşte îndeplinirea condiţiilor prevăzute de prezenta lege, se depune, începând cu data îndeplinirii acestor condiţii, la casa teritorială de pensii competentă, în a cărei rază domiciliază persoana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru limita de varsta elena bita elena bita sunt nascut in 25.01 1947 am lucrat 45 ani din care 38 ca profesor gr1 cind pot depune acte le pentru pensionare limita de vrista va multumesc ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare din domeniul pensiilor, astfel : - ... atentu atentu Buna ziua, Am o intrebare din domeniul pensiilor, astfel : - soţia mea a depus actele de pensionare pentru limita de varsta la data de 28.10.2022, cu o ... (vezi toată discuția)
Pensionare LucianSandu LucianSandu Buna ziua Sunt nascut pe 29.05.1954 Angajat din data de 12.07.1972 pana in 22.02.2012 21.06.1975 pana 30.11.1976 stagiu military 12.07.1972 pana in ... (vezi toată discuția)